Κόσμος

Νότια Κορέα: Έφτιαξαν υβριδικό ρύζι σαν άλλου είδους κρέας

Νότια Κορέα: Έφτιαξαν υβριδικό ρύζι σαν άλλου είδους κρέας

Το υβριδικό ρύζι είναι προφανώς λίγο πιο σφιχτό, αλλά το προβάλλουν ως μελλοντική τροφή

Επιστήμονες δημιούργησαν ένα νέο είδος υβριδικού τροφίμου , ένα «κρεατώδες» ρύζι που, όπως λένε, θα μπορούσε να προσφέρει μια προσιτή και φιλική προς το περιβάλλον πηγή πρωτεΐνης.

Σύμφωνα με το BBC πορώδεις κόκκοι είναι γεμάτοι με μοσχαρίσια μυϊκά και λιπώδη κύτταρα, που αναπτύσσονται στο εργαστήριο. Το ρύζι επικαλύφθηκε πρώτα με ζελατίνη ψαριού για να βοηθήσει τα κύτταρα του βοείου κρέατος να προσκολληθούν και οι κόκκοι αφέθηκαν για να καλλιεργηθούν για έως και 11 ημέρες.

Οι ερευνητές λένε ότι η τροφή μπορεί να χρησιμεύσει στο μέλλον ως «ανακούφιση από την πείνα, ως στρατιωτικό συσσίτιο ή ακόμη και ως διαστημική τροφή».

Το υβριδικό ρύζι είναι προφανώς λίγο πιο σφιχτό και εύθραυστο από το κανονικό ρύζι, αλλά περιέχει περισσότερες πρωτεΐνες, αναφέρει το περιοδικό Matter. Σύμφωνα με την ομάδα του Πανεπιστημίου Yonsei στη Νότια Κορέα, έχει 8% περισσότερη πρωτεΐνη και 7% περισσότερα λιπαρά.

Μικρό αποτύπωμα άνθρακα

Και, σε σύγκριση με το κανονικό μοσχαρίσιο κρέας, έχει μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα, καθώς η μέθοδος παραγωγής εξαλείφει την ανάγκη εκτροφής και εκτροφής πολλών ζώων. Για κάθε 100 γραμμάρια (3,5 ουγκιές) παραγόμενης πρωτεΐνης, το υβριδικό ρύζι εκτιμάται ότι απελευθερώνει λιγότερο από 6,27 κιλά διοξειδίου του άνθρακα, ενώ η παραγωγή βοδινού κρέατος απελευθερώνει οκτώ φορές περισσότερο, 49,89 κιλά, λένε.

Σχετικά Άρθρα

Ερντογάν: Είμαι περήφανος που έκανα την Αγία Σοφία τζαμί

Freedompress

Τι συμβαίνει όταν ο Ειρηνικός συναντά τον Ατλαντικό – Για ποιο λόγο δεν «ενώνονται»

Freedompress

Πορτογαλία: Έσοδα ρεκόρ από τον τουρισμό το 2023

Freedompress

Λιώνουν στη Βραζιλία: Ο καύσωνας έφτασε σε επίπεδα-ρεκόρ, 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκρασία

Freedompress

Γερμανία: Ξεκινάει η τετραήμερη εργασία

Freedompress

Γερμανία: Ξεκίνησε η μεγαλύτερη έως τώρα απεργία στους σιδηρόδρομους

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα