Κόσμος

Ελβετικό τυρί: Ο λόγος που έχει… τρύπες

Ελβετικό τυρί: Ο λόγος που έχει… τρύπες

Όλοι ξέρουμε ότι το ελβετικό τυρί έχει τρύπες, αλλά πολλοί από εμάς μάλλον δεν έχουν αναρωτηθεί ποτέ γιατί. Υπάρχει λόγος που το συγκεκριμένο τυρί είναι τόσο μοναδικό και είναι αλήθεια ότι μπορεί να σας εκπλήξει λίγο, σύμφωνα με το gazzetta.gr

Μπορεί να ακούγεται λίγο αηδιαστικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι τα βακτήρια που δίνουν στο τυρί την εξαιρετικά ιδιόμορφη όψη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Brewster Cheese, η εξήγηση έχει ως εξής: «Η πραγματική απάντηση στο τι κάνει το ελβετικό τυρί … τρύπιο είναι τα βακτήρια που μετατρέπουν το γάλα σε τυρί. Το διοξείδιο του άνθρακα που εκλύεται από τα βακτήρια που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του ελβετικού τυριού δημιουργεί τις φυσαλίδες αέρα στη διαδικασία, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αυτές οι τρύπες που στη βιομηχανία αποκαλούμε “μάτια”. Το μέγεθος των ματιών δεν επηρεάζει τη γεύση του τυριού και μπορεί να ελεγχθεί μέσω της θερμοκρασίας, του χρόνου αποθήκευσης και των επιπέδων οξύτητας».

Σχετικά Άρθρα

Ερυθρά Θάλασσα: Τραγωδία με πλοίο κυπριακών συμφερόντων από επίθεση των Χούθι – Τουλάχιστον 2 νεκροί

Freedompress

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ στις Βρυξέλλες για να συναντήσει τους ΥΠΕΞ της ΕΕ

Freedompress

«Καμπανάκι» Γκουτέρες: Η γενικευμένη ισραηλινή επίθεση στη Ράφα θα βάλει «το τελευταίο καρφί στο φέρετρο»

Freedompress

Κίνα-Σεληνιακό Νέο Έτος: Ξεκινά η ετήσια περίοδος με τη μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμού

Freedompress

Βρετανικό Μουσείο: Σκανδαλώδης επίδειξη μόδας Τούρκου σχεδιαστή μπροστά στα Γλυπτά του Παρθενώνα

Freedompress

Κωνσταντινούπολη: Θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος ο Εκρέμ Ιμάμογλου

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα