Ελλάδα

Υπόθεση Βγενόπουλου: Τι απαντά η Θάνου για τις καταγγελίες

Υπόθεση Βγενόπουλου: Τι απαντά η Θάνου για τις καταγγελίες

Γραπτή δήλωση με αιχμές από τη Βασιλική Θάνου μετά την απόφαση ανάσυρσης της μήνυσης του Ανδρέα Βγενόπουλου, σε βάρος της. Η πρώην ανώτερη δικαστική λειτουργός αλλά και υπηρεσιακή πρωθυπουργός έκανε λόγο για «κάποιους που υιοθετούν πρόθυμα, κατασκευασμένα στοιχεία, με τρόπο ύποπτο και μετά από έξι χρόνια».

Στη δήλωσή της η Βασιλική Θάνου επιχειρεί να απαντήσει στην απόφαση του επικεφαλής της οικονομικής εισαγγελίας, Χρήστου Μπαρδάκη, να ανασυρθεί από το αρχείο η δικογραφία που είχε σχηματιστεί μετά από μήνυση του Ανδρέα Βγενόπουλου, εναντίον της και άλλων προσώπων.

«Επαναλαμβάνω ότι ουδεμία ανάμειξη ή γνώση είχα, για όσα ακούγονται στη συνομιλία μεταξύ του Βγενόπουλου και της Δ.Μ, ως δήθεν αγγελιοφόρου μου. Αυτό, άλλωστε, θα αποδειχθεί και πάλι, αφού ο οικονομικός εισαγγελέας αποφάσισε την ανάσυρση της υπόθεσης, βασιζόμενος αποκλειστικά σε μία προφανώς προσχεδιασμένη από τον Βγενόπουλο συνομιλία, που ο ίδιος την κατέγραφε, χωρίς, όμως ο ίδιος να την επικαλεσθεί, κατά την έρευνα της μήνυσής του, διότι εγνώριζε ότι δεν αποδεικνύει κάτι, δεδομένου ότι ακούγονται ακριβώς τα ίδια περιστατικά τα οποία καταγγέλλει και στη μήνυσή του.

Κατ’ αποτέλεσμα, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, που αγωνίσθηκε κατά της διαφθοράς παρουσιάζεται ως ελεγχόμενη, από κάποιους, που υιοθετούν πρόθυμα κατασκευασμένα στοιχεία, που εμφανίζονται, μάλιστα με τρόπο ύποπτο και μετά από 6 χρόνια, ως επικοινωνιακό πυροτέχνημα, και οι διεφθαρμένοι παρουσιάζονται ως θύματα εκβιασμού». 

Σχετικά Άρθρα

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Με αντιολισθητικές αλυσίδες η κίνηση αύριο στην Αττική

Freedompress

Βέροια: Tζογαδόροι μετέτρεψαν κατάστημα εστίασης σε καζίνο

Freedompress

Με κωδικό 6 η εστίαση από 3 Μαΐου…Δεν καταργείται ακόμη το SMS!

Freedompress

ΕΟΔΥ -Η κατανομή των 248 κρουσμάτων: Από σε 53 Αττιική και Θεσ/νίκη, 15 Λάρισα,13 Καρδίτσα

Freedompress

Οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες για τον καύσωνα που έρχεται

Freedompress

Alert! Αναστάτωση στο Ρέθυμνο – Εξαφανίστηκε 21χρονη κοπέλα (φώτο)

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα