Ελλάδα

Υπόθεση Βαλυράκη: Την παραπομπή σε δίκη των κατηγορουμένων ζητά η εισαγγελέας

Υπόθεση Βαλυράκη: Την παραπομπή σε δίκη των κατηγορουμένων ζητά η εισαγγελέας

Συγκεκριμένα αναφέρουν πως: «Με την από 17.10.2022 πρότασή της με αριθμό πρωτοκόλλου 257/2022 η αρμόδια εισαγγελέας Πρωτοδικών Χαλκίδας προτείνει την παραπομπή σε δίκη των κατηγορουμένων για την δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη στις 24.1.2021 στην Ερέτρια.

Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά κρίση αρμόδιου άμεσα για την υπόθεση εισαγγελικού λειτουργού που χαρακτηρίζει ως σοβαρές και επαρκείς τις ενδείξεις τέλεσης του αδικήματος από τους δράστες. Μόνη αντίθετη άποψη έχει εκφρασθεί από τον ελεγχόμενο ήδη ποινικά και πειθαρχικά εισαγγελέα που αρχικά είχε θέσει στο αρχείο την υπόθεση.

Άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι από σωρεία ευρημάτων και στοιχείων της δικογραφίας, τα οποία τεκμηριωμένα εκθέταμε και αξιολογούσαμε, προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ότι ο θάνατός του δεν οφείλεται σε ατύχημα, αλλά σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με δράστες τους κατηγορούμενους. Και αναδεικνύονται σοβαρά ερωτηματικά για την ορθότητα της αντικατάστασης της προσωρινής τους κράτησης τους παρά τη σοβαρότητα των στοιχείων και του αδικήματος μόλις έναν μήνα μετά την επιβολή της και το μήνυμα που αποπνέει.

Με πλούσιο και εμπεριστατωμένο σκεπτικό η εισαγγελέας κ. Γνεσούλη αξιολογεί όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, αναδεικνύει τις συνθήκες τέλεσης του αδικήματος και την αξιοπιστία των κρίσιμων αυτοπτών μαρτύρων κατηγορίας και τα ευρήματα των ιατροδικαστικών και τεχνικών εκθέσεων ενώ με πληρότητα αποδομεί και διαψεύδει όλους τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς που υποβλήθηκαν.

Μετά από αυτό αναμένουμε την έκδοση παραπεμπτικού βουλεύματος από το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χαλκίδας και τον γρήγορο προσδιορισμό της δίκης».

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι συνήγοροι παράστασης υποστήριξης κατηγορίας της οικογένειας Βαλυράκη (με αλφαβητική σειρά):

Κωνσταντοπούλου Ζωή
Κωνσταντόπουλος Νίκος
Λεμπέσης Βασίλης
Παπαδάκης Κώστας
Φωτάκης Μανώλης

Σχετικά Άρθρα

Σοκάρει ο 35χρονος που υπέστη 2 θρομβώσεις μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca: «Ένιωσα ένα κάψιμο στο πόδι και νέκρωσε»

Freedompress

ΚΤΕΟ: Πήρε παράταση η αναστολή της λειτουργίας των ΚΤΕΟ

Freedompress

«Ειδικοί»: Να θυσιάσουμε και το Πάσχα – Κυβέρνηση υπόσχεται «άνοιγμα» τη Δευτέρα – Αλλαλούμ – Τι ισχύει;

Freedompress

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που είχε αποσπάσει πάνω από 200.000 ευρώ – Αρχηγός κρατούμενος φυλακών

Freedompress

Αρνητικά τα πρώτα 250 αποτελέσματα από τα τεστ κορονοϊού στα αεροδρόμια

Freedompress

Μητροπολίτης Ιγνάτιος: «Να γίνει κανονικά στις 12 η Ανάσταση»

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα