Πολιτική

Υπόθεση Novartis: Την ερχόμενη εβδομάδα η απόφαση για τους εισαγγελείς διαφθοράς

Υπόθεση Novartis: Την ερχόμενη εβδομάδα η απόφαση για τους εισαγγελείς διαφθοράς

Σε διαφορετική κρίση έχουν καταλήξει, σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης

Το επόμενο βήμα στην ποινική μεταχείριση των εισαγγελέων Διαφθοράς, σχετικά με τους χειρισμούς τους στην υπόθεση Novartis, θα αποφασίσει την ερχόμενη εβδομάδα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ευάγγελος Ιωαννίδης, μετά την ολοκλήρωση της σχετικής έρευνας από τον Άρειο Πάγο.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης, οι οποίοι διενήργησαν την ποινική προκαταρκτική εξέταση για ενδεχόμενες ευθύνες των συναδέλφων τους, δεν έχουν καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα σε ό,τι αφορά το πρόσωπο της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ζαχαρής ζητεί να κινηθεί σε βάρος της εισαγγελικής λειτουργού ποινική δίωξη για τα αδικήματα της κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος, παράβαση καθήκοντος, παράβαση υπηρεσιακού απορρήτου, σύσταση συμμορίας για τα οποία κλήθηκε με την ιδιότητα του υπόπτου στο πλαίσιο της έρευνας μετά τις μηνύσεις των πολιτικών προσώπων σε βάρος της. Από την πλευρά του ο κ. Σοφουλάκης φέρεται να εκφράζει αντίθετη άποψη «δείχνοντας» το δρόμο για το αρχείο.

Οι δυο ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί ταυτίζονται σχετικά με την τύχη των επίκουρων εισαγγελέων Χρ.Ντζούρα και Στ. Μανώλη καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατέληξαν στο συμπέρασμα πως δεν προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης αξιοποίνων πράξεων σε βάρος τους και η δικογραφία σε ότι τους αφορά πρέπει να μπει στο αρχείο.

Πηγή: Υπόθεση Novartis: Την ερχόμενη εβδομάδα η απόφαση για τους εισαγγελείς διαφθοράς

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης: Τα σενάρια ανασχηματισμού μας αποπροσανατολίζουν από το κυβερνητικό έργο

Freedompress

Προετοιμάζουν υποχρεωτικό εμβολιασμό του πληθυσμού – Σ.Πέτσας: «Θα το εξετάσουμε» – Ψηφίστηκαν «εν κρυπτώ» δύο νόμοι

Freedompress

Νίκος Δένδιας: Η Ένωση των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα δικαίωση του αγώνα πολλών γενεών

Freedompress

Φαίδων Βόβολης: ‘Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε’ – Οι Έλληνες στηρίζονται με ασφάλεια στις ‘πλάτες’ του Επικεφαλής του κινήματος Ελεύθεροι Ξανά (video)

newsroom

Κικίλιας: Πασχαλινό τραπέζι με 9 άτομα εντός, 12 εκτός σπιτιού-Έως τις 10 η κυκλοφορία τη Μ.Εβδομάδα, στις 9 η Ανασταση

Freedompress

«Σφαλιάρα» από το Συμβούλιο της Ευρώπης στην ελληνική κυβέρνηση για τα 20 εκατομμύρια στα ΜΜΕ

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα