Υγεία

Υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλους θέλει ο Ν.Τζανάκης, αλλά… σιγά-σιγά θέλει -Πρώτα άνω των 50, των 40 και μετά όλοι!!

Υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλους θέλει ο Ν.Τζανάκης, αλλά… σιγά-σιγά θέλει -Πρώτα άνω των 50, των 40 και μετά όλοι!!

Επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολίου θέλει ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, ο οποίος μάλιστα έχει και πρόταση για το πως αυτή θα εφαρμοστεί.

Αρχικά, ζήτησε να επεκταθεί «στους πολίτες από 50 ετών και άνω σε πρώτη φάση και μετά να γίνει διαβάθμιση για υποχρεωτικό εμβολιασμό από τα 40 και πάνω και μετά από 18 και πάνω».

Δηλαδή να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους, αλλά για να αποτραπούν οι μεγάλες αντιδράσεις προτείνει να γίνεται σταδιακά η επέκταση της υποχρεωτικότητας.

«Έχουμε μια γκάμα μέτρων που, αν τα τηρήσουμε σωστά, θα έχουμε μείωση των κρουσμάτων» είπε επίσης, αλλά έκρινε πως μπορεί να γίνουν περισσότερες κινήσεις, όπως η λήψη μέτρων τοπικού χαρακτήρα –όπου είναι επιβαρυμένη η κατάσταση– και επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολίου.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, έκανε έκκληση στις έγκυες γυναίκες αλλά και τις λεχώνες «να σπεύσουν να εμβολιαστούν και πρέπει να τους δίνεται προτεραιότητα από την πλατφόρμα».

«Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο για τις ίδιες και τα έμβρυα τους και τα βρέφη, να είναι ανεμβολίαστες» προειδοποίησε.

Οι εκτιμήσεις για το επόμενο διάστημα

Ο ίδιος προχώρησε και σε εκτιμήσεις για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας, αναφέροντας πως θα έχουμε στην Ελλάδα περισσότερους από 20.000 θανάτους από επιπλοκές του κορωνοϊού, εάν όχι έως το τέλος του 2021, τουλάχιστον στις αρχές του 2022.

Έκανε, μάλιστα, και μία πρόβλεψη για ακόμη 1.500 θανάτους μέχρι τα Χριστούγεννα.

Ξεκαθάρισε πως «το 90% όσων πεθαίνουν είναι ανεμβολίαστοι. Εάν το εμβόλιο δεν επιδρούσε να μειώσει τη θνησιμότητα, οι θάνατοι θα ήταν όλοι σε εμβολιασμένους, ενώ τώρα, το 20% του πληθυσμού που είναι ανεμβολίαστο

“δίνει” το 90% των ημερήσιων θανάτων, ενώ τα 8 εκατομμύρια εμβολιασμένοι “δίνουν” το 10% των θανάτων, γεγονός που δείχνει τη σημασία και την προστασία των εμβολίων».

Τέλος, αναφέρθηκε στη μείωση που παρατηρείται στα κρούσματα, αλλά είπε ότι θα φτάσουμε μέχρι τα Χριστούγεννα τους 750 διασωληνωμένους και 70-80 θανάτους ημερησίως.

Αυτά, «εάν η κινητικότητα του πληθυσμού φέρει άλλα δεδομένα».

Πηγή: Υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλους θέλει ο Ν.Τζανάκης, αλλά… σιγά-σιγά θέλει -Πρώτα άνω των 50, των 40 και μετά όλοι!!

Σχετικά Άρθρα

Self tests για όλους τους ενήλικες από αύριο και για μια εβδομάδα – Πώς θα δίνονται

Freedompress

Self test: Σταματούν για τους πλήρως εμβολιασμένους – Οι προβληματισμοί των ειδικών

Freedompress

Οι διακοπές είναι πολύ σημαντικές για την υγεία σου – Τι λένε οι επιστήμονες

Freedompress

Απώλεια βάρους: Τρία μικρά μυστικά χωρίς να γυμναστείτε καθόλου

Freedompress

Καθηγητής Γώγος: Μετά από 74 μέρες με δραματικές συνθήκες έχουμε μόνο έναν ασθενή στην Πάτρα

Freedompress

Κορωνοϊός: Στα 3739 τα νέα κρούσματα – 29 θάνατοι

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα