Οικονομία

Wall Street: Η Fed έδωσε “ώθηση” στους δείκτες

Wall Street: Η Fed έδωσε “ώθηση” στους δείκτες

Η σημερινή συνεδρίαση ήταν τελευταία «κανονική» της εβδομάδας, καθώς την Πέμπτη η αγορά θα είναι κλειστή λόγω της Γιορτής των Ευχαριστιών

Με κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τετάρτης οι δείκτες της Wall Street, μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed, τα οποία έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, συμφωνούν να περιορίσουν το εύρος των αυξήσεων επιτοκίων, ενώ θέτουν στο «μικροσκόπιο» την πορεία της οικονομίας και τον αντίκτυπο που έχουν τα μέτρα που λαμβάνουν.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο κατά 95 μονάδες ή 0,28%, στις 34.194 μονάδες. Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500μετά από αρκετές εναλλαγές προσήμων, ενισχύθηκε 0,59% στις 4.027 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq, από την πλευρά του, κέρδισε 0,99% στις 11.285 μονάδες.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της Fed, παρόλο που οι αξιωματούχοι βλέπουν μελλοντικά μικρότερες αυξήσεις, δήλωσαν ότι εξακολουθούν να βλέπουν ελάχιστα σημάδια υποχώρησης του πληθωρισμού. Παράλληλα, όμως, εξέφρασαν την ανησυχία τους για κινδύνους που υφίστανται για το χρηματοπιστωτικό σύστημα στην περίπτωση που η Fed συνεχίσει να πιέζει με τον ίδιο επιθετικό ρυθμό.

Σε επίπεδο μετοχών, η Nordstrom υποχώρησε 4,24%. Η Tesla σημείωσε άνοδο 7,82% μετά την αναβάθμιση της μετοχής της από τη Citi. Η μετοχή της Deere αυξήθηκε 5,03%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή συνεδρίαση ήταν η τελευταία «κανονική» της εβδομάδας, καθώς την Πέμπτη η αγορά θα είναι κλειστή λόγω της Γιορτής των Ευχαριστιών, ενώ την Παρασκευή θα ολοκληρωθεί αρκετά νωρίτερα λόγω της BlackFriday.

Σχετικά Άρθρα

Από 8 έως 12 Αυγούστου οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ

Freedompress

Κατρακυλά η τουρκική λίρα και συμπαρασύρει οικονομικούς κολοσσούς της χώρας

Freedompress

Πόθεν Έσχες: Παράταση για την υποβολή δηλώσεων – Δείτε μέχρι πότε

Freedompress

Η «εφιαλτική» πρόβλεψη για Παγκόσμιο Βασικό Εισόδημα

Freedompress

Ρωσία: Πρόστιμο 2 εκατ. ρουβλίων στη Wikipedia για τα «fake news» του πολέμου

Freedompress

Χρηματιστήριο: Άνοδος 0,22%, στις 776 μονάδες ο γενικός δείκτης

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα