Οικονομία

Wall Street: Δεν έπεισε τους επενδυτές η Fed – «Μαύρη Πέμπτη» με πτώση 1.000 μονάδων για τον Dow Jones

Wall Street: Δεν έπεισε τους επενδυτές η Fed – «Μαύρη Πέμπτη» με πτώση 1.000 μονάδων για τον Dow Jones

Τη χειρότερη ημέρα του έτους κατέγραψαν την Πέμπτη οι δείκτες της Wall Street, διαγράφοντας το ράλι που έκαναν την Τετάρτη, σε μία συνεδρίαση η οποία δικαίως μπορεί να χαρακτηριστεί «Μαύρη Πέμπτη».

Η χρηματιστηριακή Αγορά της Νέας Υόρκης σημείωσε ισχυρή βουτιά, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο τις απώλειες του 2022, ενώ οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq σημείωσαν τη χειρότερη ημέρα από το 2020.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones πραγματοποίησε πτώση 1.058 μονάδων ή 3,11%, περιορίζοντας απώλειες 1.315 μονάδων που κατέγραφε λίγο πριν τη λήξη. Ο S&P 500 υποχώρησε 3,55% και ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες της τάξεως του 4,99%. Η βουτιά ήταν τέτοια που κατάφερε να διαγράψει τα χθεσινά κέρδη, πριν τα μισά των συναλλαγών.

Οι μετοχές των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας δέχθηκαν έντονες πιέσεις, με τις μητρικές Meta Platforms και την Amazon να υποχωρούν κατά 5,8% και 7,1% αντίστοιχα. Η Microsoft σημείωσε πτώση 4,7%. Το Salesforce υποχώρησε 6,3%.

Η Caterpillar σημείωσε πτώση 3% και η JPMorgan Chase υποχώρησε 3,5%. Η μετοχή της Home Depot βυθίστηκε περισσότερο από 5%.

Σημάδια κόπωσης έδειξαν και οι μετοχές που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο, μετά από τα απογοητευτικά εταιρικά τους αποτελέσματα. Η Etsy και η eBay σημείωσαν πτώση 15% και 8%, αντίστοιχα. Το Shopify σημείωσε πτώση περισσότερο από 17%.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου εκτινάχθηκε ξανά πάνω από το 3% την Πέμπτη και έφτασε στο υψηλότερο επίπεδό της από το 2018.

Σημειώνεται ότι η αύξηση των επιτοκίων μπορεί να ασκήσει πίεση στις τεχνολογικές μετοχές που είναι προσανατολισμένες στην ανάπτυξη.

Σχετικά Άρθρα

ΕΡΓΑΝΗ: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή δηλώσεων αναστολής των συμβάσεων εργασίας

Freedompress

Χατζηδάκης: Μέχρι τέλος Οκτωβρίου τα αναδρομικά στους συνταξιούχους

Freedompress

ΔΝΤ: Οριστική έγκριση για βοήθεια 650 δισ. στις φτωχές χώρες

Freedompress

Εμβόλιο- Πρόστιμο: Πώς θα εισπράχθει από τους μη εμβολιασμένους από 60 ετών και άνω

Freedompress

ΟΑΕΔ – Ανεργία: Πάνω από ένα εκατομμύριο στον ΟΑΕΔ – Μακροχρόνια άνεργοι οι μισοί

Freedompress

Επίδομα 400 ευρώ: Πώς θα δοθεί σε 150.000 επιστήμονες – Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα