Freedom Press
Πολιτική

Βορίδης: Δεν υπάρχει κανένα σενάριο για πρόωρες εκλογές

Βορίδης: Δεν υπάρχει κανένα σενάριο για πρόωρες εκλογές

“Δεν συμμερίζομαι τις αξιολογήσεις περί αναβαθμίσεως, καταλαβαίνω ότι στη γενική αντίληψη το υπουργείο Εσωτερικών είναι σημαντικότερο υπουργείο, σύμφωνοι, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι το αντικείμενο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι εξαιρετικά κρίσιμο, δεύτερον είναι ένα πολυσχιδές και ενδιαφέρον υπουργείο και τρίτον σε ότι αφορά τα συναισθήματά μου, πράγματι είναι χαρμολύπη. Από τη μια μεριά μεριά είναι ενδιαφέρουσα η μετακίνηση στο υπουργείο Εσωτερικών και επειδή έχω κάνει και τέσσερα χρόνια ως τομεάρχης Εσωτερικών, είναι μετακίνηση σε ένα πιο θεσμικό υπουργείο με πιο στρατηγικό ρόλο, με περισσότερα νομικά ζητήματα και επομένως πιο πολύ “στα νερά μου”. Αλλά από την άλλη μεριά, πρέπει να σας πω ότι έπειτα από 1,5 χρόνο έφυγα με πολύ στεναχώρια από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, δέθηκα και με τους ανθρώπους” δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ερωτηθείς για τα εκλογικά σενάρια απάντησε ότι “Δεν καταλαβαίνω αυτή την ανάλυση, την ακούω σαν συζήτηση ότι επειδή ο Βορίδης είναι αυτός που είναι, πηγαίνουμε σε εκλογές. Δεν καταλαβαίνω τη σύνδεση, όχι του Βορίδη, αλλά του οποιουδήποτε πολιτικού προσώπου με την όποια ημερομηνία των εκλογών. Τις εκλογές προφανώς τις διεξάγει το υπουργείο Εσωτερικών και θα τις κάνει όταν είναι να γίνουν αυτές.

Τι σχέση έχει αν θα είναι ο Βορίδης ή οποιοδήποτε άλλος με την διεξαγωγή των εκλογών, ομολογώ δεν το καταλαβαίνω. Επομένως αν κάποιος βγάζει συμπέρασμα από αυτό, νομίζω ότι είναι λάθος η συλλογιστική. Πάμε τώρα στην ουσία, υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών; Η απάντηση είναι ότι πάντως σήμερα που μιλάμε εδώ δεν έχω καμία τέτοια ενημέρωση, ούτε καν ένδειξη ή σκέψη του Πρωθυπουργού σε αυτή την κατεύθυνση. Ο μόνος που μπορεί να αποφασίσει πρόωρες εκλογές είναι ο Πρωθυπουργός. Άρα, δεν υπάρχει σας ξαναλέω, έχω μιλήσει με τον Πρωθυπουργό αρκετές φορές αυτές τις ημέρες, δεν έχω αποκομίσει την εντύπωση ούτε ότι υπάρχει έστω και υποψία τέτοιας σκέψης. Είμαστε εν μέσω πανδημίας, γίνεται μια τεράστια προσπάθεια από την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει κάτι πολύ δύσκολο, έχουμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία όχι μόνο από άποψη δημόσιας υγείας, που είναι ο πρώτος και κύριος στόχος, αλλά βεβαίως και τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας. Σε αυτό το πλαίσιο ο Πρωθυπουργός έχει μπει και σχεδιάζει πρόωρες εκλογές; Δεν παρακολουθώ τη σκέψη. Σας διαβεβαιώ ότι τέτοια ένδειξη δεν έχω και επομένως αυτό που είναι καθαρό είναι ότι η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της, έχει πάρα πολλά πράγματα να κάνει, έχει κυρίως να αντιμετωπίσει την πανδημία”.

Πηγή: Βορίδης: Δεν υπάρχει κανένα σενάριο για πρόωρες εκλογές

Σχετικά Άρθρα

Φαίδων Βόβολης… Ο πολέμιος της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού ισοπεδώνει το φασιστικό αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

newsroom

Στα σκαριά νομοσχέδιο για τη διεύρυνση της άυλης συνταγογράφησης φαρμάκων

Freedompress

Παναγιωτόπουλος: Καμία συζήτηση με την Τουρκία όσο συνεχίζει τις προκλήσεις

Freedompress

ΝΔ για τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου: Η ενεργητική διπλωματία παράγει αποτελέσματα που τρομάζουν την Άγκυρα

Freedompress

Πέτσας: Τέλος της εβδομάδας οι αποφάσεις για το Πάσχα

Freedompress

Τσίπρας για σπίτι στο Σούνιο: Δίνει στοιχεία και προσφεύγει στη Δικαιοσύνη

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα