Πολιτική

Τζένη Μπακομήτρου: Η Τομεάρχης Τουρισμού των Ελεύθερων Ξανά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην Κυβέρνηση και στον Χ. Θεοχάρη!

Τζένη Μπακομήτρου: Η Τομεάρχης Τουρισμού των Ελεύθερων Ξανά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην Κυβέρνηση και στον Χ. Θεοχάρη!

Μετά από μία πετυχημένη καριέρα στον κλάδο του Τουρισμού αναλάβατε στο νέο πολιτικό κίνημα Ελεύθεροι Ξανά τον συγκεκριμένο τομέα ως Τομεάρχης. Πώς προέκυψε αυτό;

Η Ελλάδα έχει μόνο μια βαριά βιομηχανία. Τον τουρισμό της. Η ανάγκη για προστασία της βιομηχανίας αυτής, για την ανάπτυξη της και την ισχυρή θέση της στην παγκόσμια τουριστική σκακιέρα με έκαναν να θέλω να ασχοληθώ ουσιαστικά.
Είναι σημαντικό άνθρωποι που προέρχονται από το ίδιο το επάγγελμα να παίρνουν και να έχουν θέση στην τουριστική μας βιομηχανία διότι έχουν κι άμεση επαφή, γνωρίζουν εκ των έσω τα προβλήματα και μπορούν να δώσουν πρακτικές λύσεις.

Τζένη Μπακομήτρου Τομεάρχης Τουρισμού των Ελεύθερων Ξανά

Τι είναι αυτό που σας οδήγησε να αποφασίσετε να έχετε έναν πιο ενεργό ρόλο στην πολιτική;

Η πολιτική σαν έννοια, είτε θεωρητικά είτε πρακτικά είναι μια σχέση μεταξύ πολίτη και κυβέρνησης. Η κυβέρνηση εκλέγεται από τους πολίτες κι άρα όλοι μας έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να ασκούμε πολιτική. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Είμαι όμως ένας άνθρωπος μάχιμος που θέλω να συμβάλλω με τις γνώσεις και τις δυνάμεις μου στην ορθή πολιτική πορεία αυτού του τόπου που μαστίζεται από διεθνή συμφέροντα τα οποία εξυπηρετούν τελικά μόνο λίγους κι ‘εκλεκτούς’ . Πρέπει να μπει ένα φρένο στις φατρίες που τόσα χρόνια εναλλάσσονται στο πολιτικό σκηνικό. Είναι η ώρα των πολιτών.

Γιατί πιστεύετε ότι οι Ελεύθεροι Ξανά βγαίνουν μπροστά; Μπορούν να κάνουν αλήθεια την διαφορά στο πολιτικό σκηνικό;

Οι Ελεύθεροι Ξανά είναι ένα κίνημα που η βάση του αποτελείται καθαρά από απλούς πολίτες. Άνθρωποι της καθημερινότητας, άνθρωποι από όλους τους επαγγελματικούς τομείς, άνθρωποι με άποψη κι ουσία. Ναι μπορούν να κάνουν την διαφορά κι ήδη την κάνουν – κι αυτό είναι εντυπωσιακό- δεν προέρχονται από παλαιοκομματικά τόξα, δεν συμπορεύονται με κυβερνητικές τάξεις. Βγαίνουν μπροστά με αλήθειες, καθαρότητα κι αξιοπρέπεια. Ηγείται του κινήματος , ο Φαιδων Βοβολης, που είναι συνεπής, καθάριος, σταθερός και πάνω απ όλα άνθρωπος. Για όλους αυτούς τους λόγους οι Ελεύθεροι Ξανά έφτασαν ως εδώ , αναπτύσσονται κι εξελίσσονται από ανθρώπους που αγαπούν την αλήθεια και την πατρίδα. Αγαπάμε την Ελλάδα, και βγαίνουμε μπροστά, μαζί με πολλούς Έλληνες που το λέει η ψυχή τους!

Ο κορονοϊός πόσο έχει αλλάξει τα δεδομένα της ζωής σας, την καθημερινότητα στην οικογένειά σας;

Η ιστορία του κορονοϊού έδωσε μια άλλη διάσταση στην καθημερινότητα μας η όποια δεν είναι ευχάριστη και κυρίως για τα παιδιά. Άνθρωποι έχασαν τις δουλειές τους, μειώθηκε τραγικά το εισόδημα τους, οικογένειες διαλύθηκαν από γκρίνια κι ανέχεια, η ενδοοικογενειακή βία έφτασε σε πολύ υψηλά επίπεδα, ο φόβος μπήκε στην ψυχή των ανθρώπων. Όλα αυτά μας επηρέασαν αρνητικά. Η αλήθεια, όμως ξέρετε, είναι αδύνατον να κρυφτεί. Πολλοί άνθρωποι ξύπνησαν από τον λήθαργο, κατάφεραν να δουν πέρα από τον μικρόκοσμο τους, έκλεισαν την τηλεόραση κι αντιλήφθηκαν ποιο είναι το παιχνίδι που παίζεται εις βάρος της ανθρωπότητας σε πολλά επίπεδα. Ίσως αυτό είναι το μόνο θετικό που έφερε ο κορονοιος στην ζωή μας. Η αφύπνιση…

Πώς αναμένεται να επηρεάσει τις τουριστικές ροές προς την Ελλάδα το Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό; Ποια είναι η άποψή σας σχετικά με την επιβολή του;

Θεωρώ πως το πράσινο πιστοποιητικό είναι καθαρά μέτρο πίεσης προς την επιτάχυνση του εμβολιασμού. Εφόσον υπάρχει το τεστ 72 ώρες πριν το ταξίδι και με αυτό μπορεί να ταξιδέψει κανείς προς τι το πράσινο πιστοποιητικό; Ποιος είναι ο λόγος ενός τέτοιου βιβλιαρίου; Δεν υπάρχει καμία απολύτως λογική απόκτησης ενός τέτοιου πιστοποιητικού εφόσον υπάρχει ήδη εργαλείο για την αποφυγή της εξάπλωσης του ιού μέσω των τεστ που διενεργούνται πριν το ταξίδι αλλά και κατά την άφιξη. Αυτή η εξέλιξη δεν βοηθά και μάλιστα δυσκολεύει τους πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν σε μια χώρα αλλά δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν. Άρα το μέτρο ουσιαστικά είναι εμμέσως υποχρεωτικό. Κατά την γνώμη μου τέτοιου είδους μέτρα θα πρέπει να έχουν την σύμφωνη γνώμη του κάθε λαού και τοπικά των Ελλήνων. Θεωρώ ότι η Ελλάδα θα χάσει ένα μεγάλο μέρος τουριστών αυτή τη σεζόν μόνο και μόνο από αυτή την εξέλιξη.

Ο υπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι: «έχοντας πάντα κατά νου την πιστή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, φιλοδοξούμε να ανοίξουμε τον ελληνικό Τουρισμό στις 14 Μαΐου. Έως τότε θα αίρουμε σταδιακά τους περιορισμούς». Κατά την γνώμη σας πόσο έτοιμη είναι η κυβέρνηση να εφαρμόσει το σχέδιο αυτό; Και πώς σχολιάζετε τις μέχρι τώρα δράσεις του Υπουργείου Τουρισμού αναφορικά με την διαχείριση των τουριστών σχετικά με τον κορονοϊό και τα πρωτόκολλα;

Ο κος Θεοχαρης και το επιτελείο του δεν έχουν πραγματικά συναίσθηση με την διαχείρηση των τουριστών. Ο τουρισμός είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας. Πως περιμένει τουρίστες στις 14/5 όταν οι μελλοντικοί αυτοί ταξιδιώτες ακούγοντας τους διάφορους ιατρούς και μη, οι οποίοι μιλούν καθημερινά στην τηλεόραση και σε διεθνή μέσα, λέγοντας πως ακόμη πρέπει να μείνουμε σε εγκλεισμό διότι δεν έχουμε ξεπεράσει τους κινδύνους, όταν ακούνε ότι το λιανεμπόριο θα παραμείνει κλειστό σε κομβικές περιοχές, όταν ακούνε ότι η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα κι αυτό πάλι είναι υπό αμφισβήτηση πείτε μου πως θα μας επισκεφθεί ένας τουρίστας; Ποιον λόγο έχει να το κάνει; Όταν τα τουριστικά γραφεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο πτωχευμένα και διαλυμένα που θα βρει ο τουρίστας επαγγελματία να τον κατευθύνει; Οι επαγγελματίες του τουρισμού χρειάζονται προσωπικό. Που θα το βρουν τελευταία στιγμή; Η κυβερνηση ούτε ξέρει ούτε έχει σχέδιο. Ακόμη και με την επιτροπή των λοιμοξιωλογων που οι ίδιοι ίδρυσαν βρίσκονται σε πλήρη ασυνεννοησία.
Ο τουρισμός για το 2021 βρίσκεται στο γκρεμό, προκρατήσεις δεν υπάρχουν σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία τις 3/2/21, η κρατική στήριξη πλέον δεν αρκεί, οι πολυφωνιες και οι διαφωνίες καθημερινή τακτική της κυβέρνησης. Φοβάμαι οτι εφέτος ο τουρισμός θα βρεθεί σε εξωφρενικά χαμηλά επίπεδα απο τους κυβερνητικούς λάθος χειρισμούς που πλέον τον Οκτώβρη θα έχουμε φθάσει να χάσουμε ένα τεράστιο οικονομικό κεφαλαίο.

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του Τομέα Τουρισμού των Ελεύθερων Ξανά για τα μέτρα επανεκκίνησης του τουρισμού

newsroom

Παρακολουθήστε την ομιλία του Φαίδωνα Βόβολη στο Σύνταγμα (video)

newsroom

Πέτσας: Είναι στις επιλογές μας η επιβολή τοπικών lockdown

Freedompress

Βουλή: Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για την Παιδεία

Freedompress

«Πειραγμένη» φωτογραφία δείχνει τον Α.Τσίπρα με τον Δ.Λιγνάδη – H ανάρτηση του Ν.Ηλιόπουλου

Freedompress

Kassiopi Project – Μητσοτάκης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η προσέλκυση ξένων επενδύσεων

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα