Τεχνολογία

Το WiFi μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βλέπουν τους ανθρώπους μέσα από τοίχους

Το WiFi μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βλέπουν τους ανθρώπους μέσα από τοίχους

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon ανέπτυξαν μια μέθοδο για την τρισδιάστατη ανίχνευση των σχημάτων και των κινήσεων του ανθρώπινου σώματος σε ένα δωμάτιο, χρησιμοποιώντας μόνο τα σήματα που εκπέμπουν οι δρομολογητές WiFi.

Οι ερευνητές εργάζονται εδώ και χρόνια στο έργο για να «βλέπουν» ανθρώπους χωρίς να χρησιμοποιούν κάμερες θερμικής απεικόνισης ή τεχνολογία LiDAR.

Το 2013, μια ομάδα ερευνητών στο MIT βρήκε έναν τρόπο να χρησιμοποιεί σήματα κινητών τηλεφώνων για να «βλέπει» μέσα από τοίχους. το 2018, μια άλλη ομάδα του MIT χρησιμοποίησε WiFi για να εντοπίσει άτομα σε άλλο δωμάτιο.

Οι ερευνητές του Carnegie Mellon έγραψαν ότι πιστεύουν ότι τα σήματα WiFi «μπορούν να χρησιμεύσουν ως μια πανταχού παρούσα αντικατάσταση» για τις κανονικές κάμερες RGB όταν πρόκειται για τον «ανίχνευση» ανθρώπων σε ένα δωμάτιο.

Με τη χρήση WiFi, έγραψαν, ξεπερνιούνται εμπόδια όπως ο κακός φωτισμός που αντιμετωπίζουν οι συμβατικοί φακοί της κάμερας. Είναι ενδιαφέρον ότι ισχυρίζονται και παρουσιάζουν την ανακάλυψή τους ως μια σημαντική ανακάλυψη στα δικαιώματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Δεν αναφέρουν τι μπορεί να περιλαμβάνουν οι «ύποπτες συμπεριφορές», εάν αυτή η τεχνολογία φτάσει ποτέ στην κύρια αγορά. Αλλά με μεγάλες εταιρείες όπως η Amazon Drona να λανσάρουν το αυτο-ιπτάμενο drone ασφαλείας γύρω από το σπίτι, την Ring Always Home Cam, είναι εύκολο να φανταστεί κανείς πόσο διαδεδομένη θα μπορούσε να είναι η ανθρώπινη ανίχνευση με δυνατότητα WiFi — ή ακόμα μια εκμετάλλευση του συνόλου της ιδιωτικής μας ζωής, γράφει Μέγγενη.

Σχετικά Άρθρα

Στις λεπτομέρειες ο τελικός

Freedompress

Είναι απαραίτητες οι τακτικές Black Friday 2022 για όλες τις επιχειρήσεις ;

Freedompress

Social Media: Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να προκαλέσουν κατάθλιψη;

Freedompress

Πώς η ταχύτητα σελίδας επηρεάζει το SEO και πώς μπορείτε να τη βελτιώσετε

Freedompress

Tι πρέπει να κάνετε για να αντιμετωπίσετε τους Χάκερς

Freedompress

Τα social του Ζάκερμπεργκ έχουν το 34,7% του παγκόσμιου πληθυσμού!

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα