Freedom Press
Eco Friendly

Τι περιλαμβάνει η σωστή συντήρηση αυτοκινήτου τον χειμώνα

Τι περιλαμβάνει η σωστή συντήρηση αυτοκινήτου τον χειμώνα

Οι καιρικές συνθήκες τον χειμώνα απαιτούν, αναμφίβολα, σωστή προετοιμασία του αυτοκινήτου. Ο προληπτικός έλεγχος και η σωστή συντήρηση είναι επιτακτική με δεδομένο πως οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν σημαντικά τις ασφελείς μετακινήσεις. ο κος Μπούμπαλης εκπρόσωπος-ιδιοκτήτης από το συνεργείο Renault,Citroen, Peugeot, Van Auto

Είτε οι μετακινήσεις σας περιορίζονται στα όρια της πόλης, είτε ταξιδεύετε συχνά λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ή αναψυχή, μην παραλείψετε να προετοιμάσετε κατάλληλα το όχημα σας για να εξασφαλίσετε ασφαλείς διαδρομές.

-Έλεγξτε τους υαλοκαθαριστήρες και τις τσιμούχες του αυτοκινήτου σας για να είστε σίγουροι ότι βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Πρέπει να θυμάστε πως σε περίπτωση πολύ χαμηλών θερμοκρασιών ή χιονιού, οι υαλοκαθαριστήρες πρέπει να σηκώνονται, διαφορετικά θα παρατηρήσετε πως τα λάστιχά τους θα αρχίσουν να καταστρέφονται. Επιλέξτε ένα υγρό για τα τζάμια καλής ποιότητος, ανθεκτικό σε βαθμούς κάτω του μηδενός. Διατήρηστε καθαρά τα λούκια στο μπροστινό μέρος του παρμπρίζ και ενυδατώστε συχνά τις τσιμούχες με ειδικά προϊόντα.

-Ο τακτικός έλεγχος του πέλματος και στα τεσσάρα ελαστικά του αυτοκινήτου συμβάλλει στην έγκαιρη διάγνωση πιθανών προβλημάτων. Είναι καλό να τα τσεκάρετε μία φορά τον μήνα, καθώς και πριν από μακρινά ταξίδια. Για να διαπιστώσετε το μέγεθος της φθοράς ενός ελαστικού, πρέπει να εξετάσετε το πέλμα στο κάθε ένα ξεχωριστά.  Αν οι αυλακώσεις έχουν βάθος ίσο ή μικρότερο του 1,5 χιλιοστού, η αντικατάσταση κρίνεται απαραίτητη.

-Προστατέψτε την μπαταρία του οχήματός σας από το ενδεχόμενο να παγώσει. Αυτό επιτυγχάνεται με σωστή φόρτιση. Εάν μια μπαταρία είναι συνεχώς εκτεθειμένη στο κρύο, η διάρκεια ζωής της μειώνεται επειδή οι χαμηλές θερμοκρασίες και η υγρασία καταπονούν ιδιαίτερα το ηλεκτρικό κύκλωμα της μπαταρίας.

Επιπλέον θα πρέπει να ελέγχετε σε τακτά χρονικά διαστήματα τη στάθμη των υγρών, εφόσον το όχημα δεν διαθέτει μπαταρία κλειστού τύπου. Καλό είναι να αποφεύγετε την ταυτόχρονη χρήση συστημάτων του αυτοκινήτου τα οποία καταναλώνουν πολλή ενέργεια (όπως υαλοκαθαριστήρες, κλιματισμός, θερμαινόμενα παρμπρίζ ή καθίσματα κτλ)

-Φρόντιστε να ελέγχετε συχνά το σύστημα θέρμανσης και εξαερισμού του αυτοκινήτου. H σωστή λειτουργία του εξασφαλίζει τις ιδανικές συνθήκες οδήγησης και ασφάλειας.

-Αν έχετε καθυστερήσει το Service του αυτοκινήτου σας, μην το αναβάλλετε άλλο. Το εξειδικευμένο συνεργείο θα ελέγξει το σύστημα ψύξης για τυχόν διαρροές, θα καθαρίσει το ψυγείο προσεκτικά , θα αντικαταστήσει τα ξεραμένα κολάρα, θα ελέγξει τα φίλτρα και θα επιδιορθώσει ό,τι κριθεί απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία του αυτοκινήτου σου. Επίσης ένα εξειδικευμένο συνεργείο θα σας προτείνει τα ιδανικά λιπαντικά σύμφωνα με την ποιότητα και τις απαιτήσεις του κινητήρα.

Προσέχοντας και συντηρώντας το αυτοκίνητο στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αποφεύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το όχημα σας είναι ασφαλές για την οικογένειά σας και εσάς.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.sinergio-van.gr

 

Πηγή: Τι περιλαμβάνει η σωστή συντήρηση αυτοκινήτου τον χειμώνα

Σχετικά Άρθρα

Νέοι ευρωπαϊκοί κανόνες από σήμερα για τα ρυπογόνα οχήματα

Freedompress

Σημαντική μείωση στην κατανάλωση ενέργειας λόγω κορονοϊού

Freedompress

Κλιματική αλλαγή: Πράσινη μπίζνα και πράσινη απάτη;

newsroom

Το ζώο με την περίεργη… ερωτική ζωή – Μπορεί να αλλάξει φύλλο όποτε θέλει

Freedompress

Μετά από 40 χρόνια, οι μπλε φάλαινες επέστρεψαν στο Νότιο Ατλαντικό Ωκεανό

Freedompress

SOS! Ανεβαίνει η στάθμη της θάλασσας προειδοποιούν ερευνητές

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα