Ελλάδα

Τι απαντά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την 19χρονη, την επικοινωνία με δικηγόρο και τις πρώτες βοήθειες

Τι απαντά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την 19χρονη, την επικοινωνία με δικηγόρο και τις πρώτες βοήθειες

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι δεν υπήρχε επικοινωνία της 19χρονης που κατήγγειλε ότι την κρατούσε παράνομα και την εξέδιδε αστυνομικός με τη δικηγόρο της για πολλές ώρες αλλά και με εκείνα που λένε ότι δεν παρασχέθηκαν στο θύμα οι πρώτες βοήθειες.

Στο Twitter υπάρχουν εκατοντάδες σχόλια για το θέμα, αναδεικνύοντας το θέμα σε ένα από τα trend από χθες το βράδυ, που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας οι καταγγελίες της 19χρονης.

Η ανακοίνωση τονίζει ότι “η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων ασφαλείας (Υ.Ε.Υ.Σ.Α.) από την αρχή της υπόθεσης ενεργεί υπό την εποπτεία και καθοδήγηση του εποπτεύοντα Αντιεισαγγελέα Εφετών και σύμφωνα με τα οριζόμενα του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που δεν προβλέπει παρουσία συνηγόρου κατά την εξέταση μάρτυρα”.

Όπως τονίζει, “από την πρώτη στιγμή ορίστηκε ειδικός ψυχολόγος – πραγματογνώμονας, αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα των αρθ. 183 έως 187 και 228 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Αναφορικά με την κατάσταση υγείας της καταγγέλλουσας συνοδεία αστυνομικών, μετέβη βραδινές ώρες της 10/07/2021 στο Γ.Ν.Α «Γ. Γεννηματάς», προκειμένου εξετασθεί περί της υγείας της, καθόσον η Ιατροδικαστική Υπηρεσία δεν λειτουργεί το Σαββατοκύριακο. Επιπλέον, της χορηγήθηκε σχετικό Υπηρεσιακό Σημείωμα, προκειμένου να μεταβεί την Δευτέρα 12/07/2021 για την εξέτασή της από αρμόδιο Ιατροδικαστή. Σημειώνεται ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας (Υ.Ε.Υ.Σ.Α.) σύμφωνα με το άρθρο 2 του ν. 4613/2019 έχει ως αποστολή την ποινική διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη ιδίως εγκλημάτων διαφθοράς που προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις και διαπράττουν ή συμμετέχουν σε αυτά το αστυνομικό, λιμενικό και πυροσβεστικό προσωπικό, καθώς και υπάλληλοι και λειτουργοί του ευρύτερου δημόσιου τομέα”.

Η ανακοίνωση καταλήγει στο ότι “τη διασφάλιση της αποτελεσματικής λειτουργίας της Υ.Ε.Υ.Σ.Α., μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας, εγγυάται η εποπτεία του όλου έργου της από εισαγγελικούς λειτουργούς. Η συνεχής παρουσία του Εισαγγελέα δημιουργεί κλίμα εμπιστοσύνης και αίσθημα ασφάλειας των προσώπων που επιθυμούν να καταγγείλουν τέτοια εγκλήματα, παράλληλα δε αναιρείται κάθε υπόνοια ή αμφιβολία για συγκάλυψη, αποσιώπηση ή υποβάθμιση των καταγγελλομένων, καθώς και συγκάλυψη περιπτώσεων που ενδεχομένως να αφορούν και ανώτερα στελέχη. Όλα τα παραπάνω θέτουν ένα αδιάβλητο πλαίσιο λειτουργίας της Υ.Ε.Υ.Σ.Α., καθώς είναι θεσμικής σημασίας για τη λειτουργία της, να περιβάλλεται από αυξημένες εγγυήσεις διαφάνειας και αξιοπιστίας”.

Πηγή: Τι απαντά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την 19χρονη, την επικοινωνία με δικηγόρο και τις πρώτες βοήθειες

Σχετικά Άρθρα

Γαλεντέρης για πυγμάχο: “Δε με πείθει ότι η πτώση προκάλεσε το αιμάτωμα”

Freedompress

Άγιο Όρος: Μεγάλη φωτιά μαίνεται και καίει δασική έκταση ανάμεσα σε δυο μοναστήρια -Βίντεο, φωτό

Freedompress

Απελπισμένοι κάτοικοι στην Αττική: «Λιώνω χιόνι για να φτιάξω γάλα στα παιδιά μου»

Freedompress

Καιρός – Meteo: Βροχές, χιόνια και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

Freedompress

Με λίγες νεφώσεις και ίδιες θερμοκρασίες ο καιρός της Τρίτης 8 Νοεμβρίου

Freedompress

Πέθανε σε ηλικία 73 ετών ο καθηγητής Διεθνών Σπουδών και συγγραφέας Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα