Οικονομία

Τέλος επιτηδεύματος αγροτών: Απαλλαγή για το φορολογικό έτος 2019

Τέλος επιτηδεύματος αγροτών: Απαλλαγή για το φορολογικό έτος 2019

Την εξαίρεση των αγροτών από την καταβολή τέλους επιτηδεύματους για το 2019 προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Το νέο νομοσχέδιο, που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, προβλέπει αναστολή υποχρέωσης καταβολής τέλους επιτηδεύματος για τους αγρότες κανονικού καθεστώτος ΦΠΑ.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, υλοποιείται η δέσμευση της κυβέρνησης για απαλλαγή, ειδικά για το φορολογικό έτος 2019, από το τέλος επιτηδεύματος για τους αγρότες και μετά την παρέλευση πενταετίας από την ημερομηνία ένταξης στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ.

«Για το φορολογικό έτος 2019 εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος οι αγρότες κανονικού καθεστώτος για τους οποίους έχουν παρέλθει τα πρώτα πέντε έτη από την ημερομηνία τήρησης βιβλίων και ένταξής τους στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.

Στόχος της ρύθμισης είναι η φορολογική ελάφρυνση εκατοντάδων χιλιάδων κατά κύριο επάγγελμα αγροτών κανονικού καθεστώτος, οι οποίοι εντάχθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2014 στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ και συμπλήρωσαν την πενταετία απαλλαγής από το τέλος επιτηδεύματος στις 31 Δεκεμβρίου 2018. Οι αγρότες αυτοί με την εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2019, θα είχαν υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος εντός του 2020.

Πηγή: Τέλος επιτηδεύματος αγροτών: Απαλλαγή για το φορολογικό έτος 2019

Σχετικά Άρθρα

ΑΑΔΕ: Τι θα γίνει με αποζημιώσεις και μείωση ενοικίων

Freedompress

Πρόγραμμα Γέφυρα: 20.000 αιτήσεις σε 5 μέρες για επιδότηση στεγαστικών δανείων

Freedompress

Δείτε ποιοι θα γλιτώσουν την εισφορά αλληλεγγύης και το επόμενο έτος

Freedompress

YΠΕΝ: Παρατείνεται λόγω πανδημίας το Εξοικονομώ-Αυτονομώ

Freedompress

Τζακ ποτ στην κλήρωση του Τζόκερ

Freedompress

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Η προθεσμία για τις αιτήσεις και οι δικαιούχοι

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα