Οικονομία

Συνεργασία Γερμανίας – Ιαπωνίας για τις αγορές

Συνεργασία Γερμανίας – Ιαπωνίας για τις αγορές

Μετά τον παγκόσμιο αναβρασμό που έχει προκύψει λόγω της κατάρρευσης της Sillicon Valley Bank καθώς και της Credit Suisse όπως επίσης και την επιρροή αυτών στις διεθνείς αγορές, η Γερμανία και η Ιαπωνία προχώρησαν σε συνεργασία για την αποφυγή χειρότερων επιπτώσεων στις οικονομίες τους.

Η Ιαπωνία και η Γερμανία συμφώνησαν σήμερα να συντονιστούν στενά αναφορικά με τις χρηματοοικονομικές αναταράξεις που οφείλονται σε προβλήματα μεταξύ δυτικών τραπεζών και παράλληλα να παρακολουθούν προσεκτικά τις παγκόσμιες αγορές και την οικονομία, δήλωσε στο Ρόιτερς αξιωματούχος του ιαπωνικού υπουργείου Οικονομικών.

Η συμφωνία συνήφθη στο πλαίσιο 45λεπτης συνάντησης ανάμεσα στον ιάπωνα υπουργό Οικονομικών Σουνίτσι Σουζούκι και τον γερμανό ομόλογό του Χρίστιαν Λίντνερ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Τόκιο για διμερείς διαβουλεύσεις.

Οι τραπεζικές μετοχές δέχονται πλήγματα σε όλο τον κόσμο μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και την αναγκαστική χρηματοδότηση της Credit Suisse με 54 δισεκ. δολάρια από την ελβετική κεντρική τράπεζα, δημιουργώντας ερωτηματικά σχετικά και με άλλες αδυναμίες του χρηματοοικονομικού συστήματος.

Σχετικά Άρθρα

Σκυλακάκης: Δεν θα μπούμε σε νέο lockdown-Υπάρχει ρευστότητα

Freedompress

Διευρύνονται οι δικαιούχοι του έκτακτου επιδόματος προσωπικής διαφοράς

Freedompress

Παράταση στο «Πρόγραμμα Γέφυρα»

Freedompress

Η Μαριάννα Λάτση αγοράζει μεγάλο ποσοστό στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Freedompress

Ήρθε για να μείνει: Νέα ΚΥΑ για παράταση στην τηλεργασία

Freedompress

Αγρότες και αλιείς απαλλάσσονται πλήρως από την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος του 2020

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα