Οικονομία

Συνέδριο Economist: “Εργαζόμαστε να αυξήσουμε την παροχή LNG στην Ευρώπη”

Συνέδριο Economist: “Εργαζόμαστε να αυξήσουμε την παροχή LNG στην Ευρώπη”

Οι ΗΠΑ εργάζονται για την αύξηση της παροχής LNG στην Ευρώπη, ενώ προτίθενται να συνεργαστούν με την Ευρωπαϊκή Ένωση στις πρωτοβουλίες που προωθεί για την ενεργειακή ασφάλεια, αλλά και να βοηθήσουν τις χώρες εκείνες που έχουν μεγαλύτερη εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα της Ρωσίας, διαβεβαίωσε η αναπληρώτρια βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα ενέργειας, Λόρα Λόχμαν (Laura Lochman) από το βήμα του 2ου “Τhessaloniki Metropolitan Summit”, που διοργανώνει ο Economist στη Θεσσαλονίκη.

“Ο πόλεμος του Πούτιν και η χειραγώγηση των ενεργειακών αγορών υπογραμμίζουν την ανάγκη οι χώρες να μειώσουν την εξάρτησή τους από τα ορυκτά καύσιμα της Ρωσίας”, πρόσθεσε η κ. Λόχμαν, σημειώνοντας ότι η απεξάρτηση θα πρέπει να συνοδευτεί από την επιτάχυνση της μετάβασης στην καθαρή ενέργεια “έτσι ώστε η Ρωσία να μην μπορεί να χρησιμοποιεί τα ορυκτά καύσιμα ως όπλο”.

Σε ό,τι αφορά τους τρόπους με τους οποίους προωθείται αυτή η πολιτική ανέφερε ότι “προσπαθούμε να δημιουργήσουμε εμπόδια στην κρίσιμη τεχνολογία και τις επενδύσεις που χρειάζεται η Ρωσία για να διατηρήσει την ενεργειακή παραγωγή”, ενώ “εργαζόμαστε με αμερικανικές εταιρείες για να αυξήσουμε την προμήθεια LNG στην Ευρώπη”. Όπως σημείωσε, οι ΗΠΑ είναι τώρα ο μεγαλύτερος προμηθευτής LNG στην ΕΕ και “θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με τις κυβερνήσεις και τους διαχειριστές των αγορών ενέργειας για να αυξήσουμε την προμήθεια στην Ευρώπη”.

Σχετικά Άρθρα

ΟΑΕΔ: Πώς, πότε και σε ποιους θα καταβληθεί η παράταση των επιδομάτων ανεργίας

Freedompress

Αυτές είναι οι 22 κατηγορίες που μπορούν να βγουν φέτος στη σύνταξη

Freedompress

Προκαταβολή φόρου: Μηδενίστηκε σε 84.191 επιχειρήσεις

Freedompress

Με πτώση άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών – Στις 568,21 μονάδες διαμορφώθηκε ο Γενικός Δείκτης Τιμών

Freedompress

Επίδομα 534 ευρώ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις- Πότε λήγει η προθεσμία

Freedompress

Επίδομα 534 ευρώ: Δείτε πότε θα ξεκινήσει η καταβολή για τις αναστολές Ιουλίου

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα