Κόσμος

Συμφωνία Starlink με το Μεξικό για την παροχή δορυφορικού Διαδικτύου

Συμφωνία Starlink με το Μεξικό για την παροχή δορυφορικού Διαδικτύου

Συμβόλαιο ύψους 90 εκατομμυρίων δολαρίων με το Μεξικό εξασφάλισε η εταιρεία δορυφορικού Διαδικτύου Starlink, του μεγιστάνα Ίλον Μασκ, για την παροχή ταχείας σύνδεσης Internet στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής μέχρι τα τέλη του 2026, όπως ανακοίνωσε χθες Τετάρτη η μεξικάνικη κυβέρνηση.

Σε συνέντευξη τύπου, ο συντονιστής ψηφιακής στρατηγικής του Μεξικού Κάρλος Εμιλιάνο Καλντερόν ενημέρωσε ότι η εταιρεία του Μασκ κέρδισε την υπογραφή του συμβολαίου διότι κατέθεσε την πιο οικονομική προσφορά στο δημόσιο διαγωνισμό που διεξήχθη και συμπλήρωσε ότι με τη συγκεκριμένη απόφαση το Μεξικό συνολικά έχει συνάψει συμφωνίες με 9 εταιρείες για την παροχή δωρεάν Διαδικτύου, από το οποίο αναμένεται να επωφεληθούν 60.000 σχολεία και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα, 15.000 δημόσιες υπηρεσίες και 5.000 κέντρα υγειονομικής περίθαλψης και βιβλιοθήκες.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται δύο μήνες μετά την ανακοίνωση της Starlink ότι ξεπέρασε τους δύο εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλον τον κόσμο. Από αυτούς, σχεδόν 1,5 εκατομμύριο εγγράφηκαν στην υπηρεσία τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Το δίκτυο Starlink υπόσχεται πολύ πιο γρήγορες ταχύτητες στο Διαδίκτυο για τους χρήστες μέσω ενός συστήματος μικροδορυφόρων σε τροχιά γύρω από τη Γη. Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου είχε αναπτυχθεί ένα δίκτυο περίπου 4.600 δορυφόρων, το οποίο συνεχίζει να επεκτείνεται με αμείωτη ένταση.

Σχετικά Άρθρα

Βρετανία: «Τραπεζάκια έξω» και στιγμές ανεμελιάς για τους Λονδρέζους

Freedompress

Βρετανία: Το 60% των νοσηλευόμενων για κορωνοϊό έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου!

Freedompress

Χάος στο Ιράν: Τουλάχιστον 31 πολίτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των διαδηλώσεων

Freedompress

Δανία: Τέλος στην χρήση μάσκας από τον Αύγουστο

Freedompress

Τουρκία: Ατελείωτες ουρές εν μέσω παγετού για ένα καρβέλι ψωμί!

Freedompress

Απειλές Ερντογάν: Η Ελλάδα θα είναι υπεύθυνη για ό,τι αρνητικό συμβεί!

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα