Κόσμος

Συμφωνία Bill Gates και Νότιας Κορέας για χρήση smartphone γενιάς πανδημίας!

Συμφωνία Bill Gates και Νότιας Κορέας για χρήση smartphone γενιάς πανδημίας!

Η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Νότιας Κορέας συνεργάζεται με τον Bill Gates για την ανάπτυξη ηλεκτρονικών μεθόδων καραντίνας και παρακολούθησης επόμενης γενιάς.

Ο πολυεθνικός γίγαντας που εδρεύει στη Seongnam, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία του και την πρόσβαση σε δεδομένα επικοινωνιών για να εντοπίζει εγκαίρως και να προβλέπει την εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών.

Τα smartphone θα είναι τα πρώτα που θα χρησιμοποιηθούν, για τη μέτρηση της θερμοκρασίας του σώματος με έναν αισθητήρα αλλά και για τη συλλογή άλλων συμπτωμάτων του εκάστοτε χρήστη. Τα δε δεδομένα της γεωγραφικής τοποθεσίας του χρήστη θα καλύπτουν την παρακολούθησή του , τις μετακινήσεις του αλλά και των ατόμων χρηστών που θα αποτελούν τον κύκλο των επαφών του.

Κατά τα επόμενα τρία χρόνια, η εταιρεία θέλει να αναπτύξει αλγόριθμους που θα μετατρέπουν τέτοια ανεπεξέργαστα δεδομένα σε ένα σύστημα που θα δίνει έγκαιρη προειδοποίηση σχετικά με μια εξελισσόμενη επιδημία.

Η ίδια Νοτιοκορεατική Εταιρεία προσβλέπει στη δημιουργία ενός λογισμικού υπολογιστή το οποίο θα προβλέπει τις πιθανότητες της εξάπλωσης μιας μόλυνσης. Το κόστος της έρευνας, που ονομάζεται «Μελέτη παρακολούθησης επόμενης γενιάς για την ετοιμότητα επιδημίας», είναι 12 δισεκατομμύρια γουάν (9,7 εκατομμύρια δολάρια) και το ήμισυ θα καλυφθεί από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία KT την Κυριακή.

dimpenews.com

Πηγή: Συμφωνία Bill Gates και Νότιας Κορέας για χρήση smartphone γενιάς πανδημίας!

Σχετικά Άρθρα

Σε ύψιστη ετοιμότητα οι ΕΔ του Ισραήλ – “Χάος” αν οι ΗΠΑ επιτεθούν στο Ιράν

Freedompress

Wall Street Journal: «Οι ξένοι επενδυτές φεύγουν από την αγορά της Τουρκίας»

Freedompress

Αυστραλία: Ζητά από Facebook και Google να πληρώσουν πνευματικά δικαιώματα στα MME

Freedompress

Αμερικανικές εκλογές: Το «colpo grosso» με τις επιστολικές ψήφους – Οι τέσσερις Πολιτείες που κρίνουν (προσωρινά) το εκλογικό αποτέλεσμα

Freedompress

Αιγυπτιακή Προεδρία: «Ιστορική εξέλιξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Αιγύπτου» η συμφωνία

Freedompress

To Great Reset είναι εδώ: Έρχεται νέα ψηφιακή κάρτα με κόφτη ενεργειακού αποτυπώματος (βίντεο)

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα