Οικονομία

Στα 13,4 δισ ευρώ τα έσοδα της Ελλάδας από τη νέα ΚΑΠ

Στα 13,4 δισ ευρώ τα έσοδα της Ελλάδας από τη νέα ΚΑΠ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα 13,4 δις ευρώ να διατεθούν από τον προϋπολογισμό της ΕΕ για το στρατηγικό σχέδιο της Eλλάδας, στο πλαίσιο της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής (2023-2027).

Σύμφωνα με την Επιτροπή, το σχέδιο της Ελλάδας στο πλαίσιο της ΚΓΠ για την περίοδο 2023-2027, θα βελτιώσει τη βιωσιμότητα των μικρομεσαίων εκμεταλλεύσεων, που αντιπροσωπεύουν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής γεωργίας.

Αυτό θα γίνει με τη βοήθεια στοχευμένης εισοδηματικής στήριξης και πρόσθετης αναδιανεμητικής πληρωμής. Το ελληνικό σχέδιο στοχεύει επίσης στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της γεωργίας και στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των φυσικών πόρων.

Από τον συνολικό προϋπολογισμό της ΕΕ για την Ελλάδα, περισσότερα από 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν σε περιβαλλοντικούς και κλιματικούς στόχους και οικολογικά συστήματα και 730 εκατομμύρια ευρώ για νέους αγρότες.

Η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΓΠ), που θα ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου 2023, έχει σχεδιαστεί για να διαμορφώσει τη μετάβαση σε έναν βιώσιμο, ανθεκτικό και σύγχρονο ευρωπαϊκό γεωργικό τομέα. Η ΚΓΠ θα επωφεληθεί από χρηματοδότηση 270 δισεκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2023-2027.

Σχετικά Άρθρα

Πότε θα καταβληθούν συντάξεις και επιδόματα Απριλίου

Freedompress

Ρύθμιση οφειλών σε έως 240 δόσεις από τον Ιούνιο

Freedompress

Επίδομα Θέρμανσης 2021: Πότε θα πληρωθεί η β΄δόση – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Freedompress

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Αρνητικό είναι το κλίμα…αρνητικά και τα πρόσημα

Freedompress

Αλλάζει το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Οι 3 τεχνικές βελτιώσεις

Freedompress

Απέτυχε το «click away»: Παραμένει άδεια η αγορά των Αθηνών (φώτο)

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα