Κόσμος

Σε 118 εντάλματα κράτησης προέβη ο Ερντογάν λόγω υποψίας Γκιουλενιστών

Σε 118 εντάλματα κράτησης προέβη ο Ερντογάν λόγω υποψίας Γκιουλενιστών

118 εντάλματα κράτησης εξέδωσε η Τουρκία με αιτιολογημένη βάση την υποψία ότι πρόκειται για άτομα που παρανόμως συνδέονται με το κίνημα του Γκιουλέν, ένα θρησκευτικό κατά κύριο λόγο κίνημα που κατηγορήθηκε για την απόπειρα πραξικοπήμα το 2016 με βάση τα λεγόμενα το γραφείο του εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης που ήρθαν στη δημοσιότητα την Τρίτη. Η πλειοψηφία των ατόμων προέρχονται από το στρατιωτικό χώρο ή είναι μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Οι τρέχουσες διαδικασίες διεξήχθησαν από την αντιτρομοκρατική μονάδα χωροφυλακής της Κωνσταντινούπολης με στόχο τη σύλληψη των υπόπτων, 94 εκ των οποίων βρίσκονταν ακόμη εν ενεργεία με κρατοκεντρικό καθήκον. Ακόμη, στους 72 ανέρχεται ο αριθμός των υπόπτων που συνελήφθη για ταυτόχρονη διεξαγωγή παράνομων ενεργειών σε 35 επαρχίες. Το γραφείο του Εισαγγελέα δήλωσε ότι 52 εξ αυτών βρίσκονται σε αστυνομική κράτηση, ενώ οι υπόλοιποι 20 βρίσκονται υπό την επίβλεψη της χωροφυλακής.

Κατά τα όσα είπε ο Εισαγγελέας, οι εντολές κράτησης, οι οποίες δόθηκαν βάσει των δηλώσεων ήδη συλληφθέντων ατόμων καθώς και έπειτα από αναλύσεις καρτοκινητών, αφορούσαν μέλη των χερσαίων, αέριων και θαλάσσιων δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων ενός συνταγματάρχη και τριών υπολοχαγών.

Οι τουρκικές αρχές διεξήγαγαν τη συνεχή αυτή καταστολή βασισμένοι σε υποτιθέμενους οπαδούς του Γκιουλέν που είχαν ως έδρα τις Η.Π.Α. μετά το ανεπιτυχές πραξικόπημα του 2016. Επεκτατικά, κατηγορούν τους Γκιουλενιστές ότι διοργάνωσαν το ανεπιτυχές πραξικόπημα, οδηγώντας σε απόλυση 150.000 πολιτικών και σε φυλάκιση άλλων 77.000 λόγω υποτιθέμενων δεσμών με αυτόν τον οργανισμό.

Πηγή: Σε 118 εντάλματα κράτησης προέβη ο Ερντογάν λόγω υποψίας Γκιουλενιστών

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ – FDA: «Καμπανάκι» για τα αντισηπτικά χεριών – «Περιέχουν επικίνδυνα επίπεδα τοξικών συστατικών»

Freedompress

Le Monde: ”Πως πιέστηκε η ΕΕ να εγκρίνει τα εμβόλια του Covid”

Freedompress

Συνάντηση Ερντογάν -Τατάρ: «Ευλογίες» Σουλτάνου για το άνοιγμα των Βαρωσίων

Freedompress

Υπόθεση Επστάιν: Ποιος έχει σειρά από το κύκλωμα παιδεραστίας της αμερικανικής high society;

Freedompress

Ισχυρός σεισμός 6,9 Ρίχτερ στα Νησιά Σάντουιτς

Freedompress

Αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν πτήσεις “Quarantine-Free”

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα