Οικονομία

Πόσο θα κοστίζουν φέτος μελομακάρονα και κουραμπιέδες;

Πόσο θα κοστίζουν φέτος μελομακάρονα και κουραμπιέδες;

Η ακρίβεια «χτυπά» και τα Χριστούγεννα. Αύξηση 15% καταγράφουν οι τιμές στα ζαχαροπλαστεία, καθώς έχουν αυξηθεί και οι τιμές των πρώτων υλών

Αύξηση 2 ευρώ από την περσινή χρονιά θα δούμε στα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες φέτος τα Χριστούγεννα. Ούτε τα χριστουγεννιάτικα γλυκά δεν«γλίτωσαν» από την ακρίβεια και όπως φαίνεται το πνεύμα των Χριστουγέννων θα μας κοστίσει «χρυσό».

Τα Χριστούγεννα είναι μόνο 48 μέρες μακριά, όμως οι πρώτες εκτιμήσεις για τις τιμές των γλυκών είναι δυσοίωνες. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, η τιμή τους θα κυμανθεί γύρω στα 15 ευρώ το κιλό από περίπου 13 ευρώ πέρυσι.

Πρόκειται για μία αύξηση κοντά στο 15%, καθώς οι πρώτες ύλες έχουν αυξηθεί ακόμη και κατά 90%, όπως αναφέρει εργαζόμενη σε ζαχαροπλαστείο στον Γέρακα.

«Έχουμε πάει τις τιμές μας, φέτος, στα 14,90 ευρώ το κιλό. Πέρσι, ήταν 12,90 ευρώ το κιλό. Ωστόσο, προσπαθούμε να συγκρατήσουμε τις τιμές για τους καταναλωτές και δεν πρόκειται να αυξηθούν».

Αναφορικά με τις προτιμήσεις των καταναλωτών, φαίνεται πως προτιμούν τα μελομακάρονα. Όμως, ακόμα αγοράζουν διστακτικά τα χριστουγεννιάτικα γλυκά τόσο επειδή βρισκόμαστε στις αρχές Νοεμβρίου όσο και λόγω των τιμών.

Σχετικά Άρθρα

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έκλεισε με ισχυρή πτώση

Freedompress

Ενίσχυση των παραγωγών λαϊκών αγορών – 14.800.000 ευρώ στους πληγέντες

Freedompress

Νέα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων: Όλα όσα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο

Freedompress

Μικτό το κλίμα στα μεγαλύτερα ασιατικά χρηματιστήρια

Freedompress

Η ΕΛΣΤΑΤ εκθέτει Χατζηδάκη: Όχι μείωση της ανεργίας στο 11,4% – Αύξηση στο 12,6% τον Ιούλιο

Freedompress

Χρυσές λίρες : Οι Έλληνες ρευστοποίησαν τουλάχιστον 120.000 τεμάχια

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα