Τεχνολογία

Πώς θα προστατευθούμε από τις υποκλοπές των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων

Πώς θα προστατευθούμε από τις υποκλοπές των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων

Αρχικά η κα Βαρελά εξήγησε : «Όσον αφορά το νομοθετικό πλαίσιο ισχύουν οι διεθνείς Συμβάσεις. Ισχύει δηλαδή, το άρθρο 8 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), που προβλέπει την προστασία της ιδιωτικότητας της προσωπικής ζωής και της οικογενειακής ζωής. Ισχύει ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ισχύει ότι είναι απαραβίαστο το ατομικό και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στις τηλεπικοινωνίες».

Ο Νίκος Βασιλάκος, ειδικός κυβερνοασφάλειας, σχολίασε για τα παράνομα και κακόβουλα λογισμικά: «Το Predator πωλείται σαν επεξεργασία δεδομένων και απομακρυσμένης εξαγωγής πληροφορίων. Αυτό σημαίνει ότι πληρώνεις 8 εκατ. ευρώ ως κράτος, ως εταιρεία ως οποιοδήποτε για να το αγοράσεις».

Η κα Βαρελά πρόσθεσε: «Ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά, εφόσον έχει κάποια υποψία, μπορεί να στραφεί στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Αυτό που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες είναι ότι θωρακίστηκε το πλαίσιο λειτουργίας των νόμιμων επισυνδέσεων, με την προσθήκη και δεύτερου εισαγγελέα, για να κρίνει τον εισαγγελέα της ΕΥΠ που δίνει την εντολή της παρακολούθησης».

Σχετικά Άρθρα

Πώς να βρεις το κινητό σου όταν είναι αθόρυβο και το ψάχνεις

Freedompress

Αυτά είναι τα κινητά τηλέφωνα που σταματούν να λειτουργούν από το 2022 – Ολόκληρη η λίστα

Freedompress

“Εκτοξεύτηκε” 1,06 τρισ. δολάρια ο τζίρος προϊόντων τεχνολογίας

Freedompress

Fugaku: Ιαπωνικός υπερυπολογιστής ο ταχύτερος του κόσμου

Freedompress

Πρόστιμα σε Facebook και Telegram επέβαλε η Ρωσία

Freedompress

Πρόβλημα τώρα σε Facebook Instagram και Messenger

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα