Πολιτική

Πολάκης: Άλλο ένα «άδειο πουκάμισο» εξήγγειλε ο Θεοδωρικάκος

Πολάκης: Άλλο ένα «άδειο πουκάμισο» εξήγγειλε ο Θεοδωρικάκος

Ο Παύλος Πολάκης τοποθετήθηκε σχετικά με τις πρόσφατες εξαγγελίες του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, αναφορικά με χρηματοδότηση τεσσάρων έργων στα Χανιά, κατά την επίσκεψή του στην πόλη.

«Το «άδειο τσουβάλι» έργων που κόμισε ο υπουργός Εσωτερικών στα Χανιά μπορεί να μην πείθει τελικά πολλούς συμπολίτες μας, όμως ίσως κρίθηκε απαραίτητο από την κυβέρνηση να προηγηθεί των διακοπών του Πρωθυπουργού στον τόπο μας!», σημειώνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, αναφορικά με τις εξαγγελίες Θεοδωρικάκου.

Η απάντηση του Παύλου Πολάκη στον Τάκη Θεοδωρικάκο:

Άλλο ένα «άδειο πουκάμισο» εξήγγειλε από τα Χανιά σε πρόσφατη επίσκεψή του, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος

Κατά την προσφιλή στην κυβέρνηση Μητσοτάκη πρακτική, ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Χανίων στη χρηματοδότηση τεσσάρων (4) έργων μέσω της ένταξής τους στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης», αφού προηγουμένως είχε φροντίσει η κυβέρνηση να «παγώσει» το Πρόγραμμα «Φιλόδημος» της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που τα περιλάμβανε και που τόσο είχε εκτιμηθεί ως αναπτυξιακό εργαλείο από τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πρόκειται για έργα αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης της πόλης, αντιμετώπιση του ζητήματος της αποχέτευσης του Ακρωτηρίου και αξιοποίησης των λυμάτων μέσω επεξεργασίας τους σε νερό, που θα δίνει δυνατότητα άρδευσης πεδινών περιοχών.

Ας ρίξουμε όμως μια προσεκτική ματιά στους συνημμένους πίνακες (βλέπε φωτό) που περιλαμβάνουν τα έργα αυτά, τις αποφάσεις ένταξης και χρηματοδότησής τους και την εξέλιξή τους μέχρι σήμερα.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά, η πραγματικότητα έρχεται να διαψεύσει και να εκθέσει τον κ. Θεοδωρικάκο και την κυβέρνηση της ΝΔ, αφού όπως φαίνεται και από τους παραπάνω πίνακες από τα τέσσερα (4) έργα της ΔΕΥΑΧ, τα τρία (3) υλοποιούνται ήδη, έχουν ολοκληρώσει τους πρώτους λογαριασμούς οι ανάδοχοι και μάλιστα έχουν εισπράξει τα αντίστοιχα τιμήματα.

Στο μόνο έργο που δεν έχει κατατεθεί κάποιος λογαριασμός είναι το έργο «ΑΠΟΧΈΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ – ΔΕ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ – Περιοχή Χωραφακια-Σταυρός», ενώ στο έργο Αναβάθμισης του Βιολογικού της ΔΕΥΑΒΑ έχει ήδη αναδειχτεί Ανάδοχος εταιρεία.

Το «άδειο τσουβάλι» έργων που κόμισε ο υπουργός Εσωτερικών στα Χανιά μπορεί να μην πείθει τελικά πολλούς συμπολίτες μας, όμως ίσως κρίθηκε απαραίτητο από την κυβέρνηση να προηγηθεί των διακοπών του Πρωθυπουργού στον τόπο μας!

Πηγή: Πολάκης: Άλλο ένα «άδειο πουκάμισο» εξήγγειλε ο Θεοδωρικάκος

Σχετικά Άρθρα

Πέθανε ο Λευτέρης Κατσικαρέλης, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Freedompress

Νίκος Παππάς: «Οικονομική γενοκτονία ο πτωχευτικός Μητσοτάκη. Οι προοδευτικές δυνάμεις να καταψηφίσουν το “έκτρωμα”»

Freedompress

Τσίπρας: «Θα τα ρίξετε όλα στον κορωνοϊό»

Freedompress

Α.Τσίπρας: «Να μην μπει σε καραντίνα η δημοκρατία- Βλακώδης η απαγόρευση των συναθροίσεων»

Freedompress

Μητσοτάκης: Τα σενάρια ανασχηματισμού μας αποπροσανατολίζουν από το κυβερνητικό έργο

Freedompress

Χρυσοχοΐδης: Τέλος στη μεταγωγή τρομοκρατών σε Αγροτικές Φυλακές

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα