Υγεία

Ποιοι άνθρωποι είναι βέβαιο ότι θα πατήσουν τα 85;

Ποιοι άνθρωποι είναι βέβαιο ότι θα πατήσουν τα 85;

Όλοι θέλουμε να είμαστε κοντά σε αισιόδοξους ανθρώπους, που έχουν καλή διάθεση και είναι σίγουροι για το μέλλον, αποπνέοντας θετική αύρα και καλόβολη συμπεριφορά

Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο προσόν των ανθρώπων που βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο, δεν μεμψιμοιρούν και δεν γκρινιάζουν. Όπως δείχνουν έρευνες, είναι πιο πιθανό να ζήσουν περισσότερο και με περισσότερη υγεία.

Η πιο πρόσφατη προσέγγιση αυτού του θέματος δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην ψηφιακή πλατφόρμα JAMA Network, όπου καρδιολόγοι και ειδικοί της επιστήμης της συμπεριφοράς ένωσαν δυνάμεις και συνδύασαν δεδομένα πάνω από 15 μελετών, για να μετρήσουν τη σχέση μεταξύ αισιοδοξίας, καρδιαγγειακών συμβάντων και θανάτου. Σχεδόν 230.000 άτομα συμμετείχαν συνολικά στις έρευνες αυτές, οπότε τα αποτελέσματα θεωρούνται κάτι παραπάνω από αξιόπιστα, σύμφωνα με το ygeiamou.gr.

Στο δια ταύτα, λοιπόν, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα με αισιόδοξες διαθέσεις και συμπεριφορές ήταν σημαντικά λιγότερο πιθανό να πάθουν καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο ή στηθάγχη σε σύγκριση με τους απαισιόδοξους ανθρώπους.

Στο ίδιο πλαίσιο, μια άλλη έρευνα που κράτησε χρόνια και ήρθε στη δημοσιότητα τώρα έδωσε παρόμοια ευρήματα. Οι ερευνητές μέτρησαν τα επίπεδα αισιοδοξίας και απαισιοδοξίας των συμμετεχόντων και στη συνέχεια δημιούργησαν πολύπλοκα μοντέλα για να καθορίσουν ποιοι συμμετέχοντες θα ζούσαν σε ηλικία τουλάχιστον 85 ετών. Εκεί φάνηκε ότι οι πιο αισιόδοξοι άνθρωποι είχαν περίπου 15% μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε σύγκριση με τους πιο απαισιόδοξους και ήταν πολύ πιο πιθανό να επιβιώσουν ως την ηλικία των 85 ετών.

Τώρα, γιατί συμβαίνει αυτό; Όχι, δεν οφείλεται σε κάποιο μαγικό άγγιγμα της τύχης ή σε προσέλκυση θετικού μαγνητισμού. Οι αισιόδοξοι άνθρωποι έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν υγιεινές και επωφελείς συνήθειες, όπως η σωματική άσκηση, η υγιεινή διατροφή και η αποφυγή του καπνίσματος. Την ίδια στιγμή η απαισιοδοξία οδηγεί το σώμα στην απελευθέρωση των ορμονών του στρες που οδηγούν σε φλεγμονή και δημιουργούν μεταβολικά προβλήματα όπως ο διαβήτης.

Το μήνυμα, λοιπόν, είναι το εξής: Η υγεία σας θα είναι καλύτερη αν μπορείτε να κοιτάξετε τη φωτεινή πλευρά των πραγμάτων, για αυτό το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να καλλιεργήσετε μια αισιόδοξη στάση ζωής. Ή όπως λέει το τραγούδι, «Σφύριξε χαρούμενα, μπορείς, δες τη φωτεινή πλευρά της ζωής».

Σχετικά Άρθρα

Υλικό ασπίδα κατά του κορωνοϊού – Με ποιο τρόπο απορροφάται και εξουδετερώνεται ο ιός

Freedompress

Άγχος: O διαλογισμός είναι «εξίσου αποτελεσματικός» με τα αντικαταθλιπτικά για την αντιμετώπισή του λέει Αμερικανική έρευνα

Freedompress

Σοκαριστική ομολογία Θ.Βασιλακόπουλου: Βαφτίσαμε κλίνες ΜΕΘ ενώ δεν ήταν και αυξήθηκαν οι θάνατοι!

Freedompress

Δείτε από ποιες παθήσεις προστατεύει η τακτική κατανάλωση ροδιού

Freedompress

Οργή ΙΣΛ για τις επιτάξεις: «Με προχειρότητα η επίταξη ιδιωτών ιατρών»

Freedompress

Υψηλή Χοληστερόλη: Δεν είναι τα λιπαρά ένοχα – Αυτός είναι ο πραγματικός εχθρός

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα