Οικονομία

Πετρέλαιο θέρμανσης: Τι αλλάζει στην επιδότηση

Πετρέλαιο θέρμανσης: Τι αλλάζει στην επιδότηση

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης βρίσκεται στο 1,58 ευρώ το λίτρο κι ενώ πέρσι κόστιζε 1,41 ευρώ. Κάτι που σημαίνει ότι προκύπτει μια σημαντική διαφορά καθώς στα 1.000 λίτρα το κόστος είναι κατά 170 ευρώ μεγαλύτερο.

Αντιθέτως, σε σύγκριση με πέρυσι, δεν υπάρχει διπλή επιδότηση για όσους επιστρέφουν στο πετρέλαιο από το φυσικό αέριο, ενώ όπως είναι ήδη γνωστό δεν υπάρχει επιδότηση στην αντλία.

Η κρατική επιδότηση όπως αναφέρει το OPEN, θα ενεργοποιηθεί μόνο αν πάει πάνω από το 1,75 η τιμή του λίτρου.

Τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης

Με τα ίδια διευρυμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα καταβληθεί σε περισσότερα από 1 εκατ. νοικοκυριά το επίδομα θέρμανσης τη νέα χειμερινή περίοδο.

Το συνολικό οικογενειακό εισόδημα, πραγματικό και τεκμαρτό, πρέπει να είναι έως 16.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο ή υπόχρεο σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και 23.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο ή τους έγγαμους ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης που υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση ή τα φυσικά πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης και έχουν υποβάλλει κοινή φορολογική δήλωση χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Για μονογονεϊκή οικογένεια, το εισόδημα ανέρχεται έως 27.000 ευρώ, με προσαύξηση ύψους 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο μετά το πρώτο. Παράλληλα, η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ για τους άγαμους και τα 300.000 ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Σχετικά Άρθρα

Συμφωνία στον ΟΟΣΑ για ελάχιστο φόρο 15% στις πολυεθνικές

Freedompress

Σταϊκούρας: Θα πληρώσουμε όλα τα αναδρομικά

Freedompress

ΕΕ: Η Ελλάδα απέστειλε αίτημα για εκταμίευση 3,6 δισ. ευρώ

Freedompress

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα τέλη κυκλοφορίας: Πότε είναι η πληρωμή για το 2021

Freedompress

Ελεύθερη πτώση για το ΧΑΑ: 6,42% κάτω ο γενικός Δείκτης

Freedompress

Υπ. Οικονομικών: Πιστώνονται συνολικά 3,94 εκατ. ευρώ σε 717 δικαιούχους της Κρατικής Αρωγής

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα