Κύπρος

ΠΑΣΥΞΕ: Στο 70% η πληρότητα των ξενοδοχείων στην Πάφο

ΠΑΣΥΞΕ: Στο 70% η πληρότητα των ξενοδοχείων στην Πάφο

Στο 70% αναμένεται να κυμανθεί η πληρότητα των ξενοδοχείων της Πάφου τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου, Θάνο Μιχαηλίδη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, μήνες που θεωρούνται οι τελευταίοι της θερινής σαιζόν για την τουριστική βιομηχανία, οι πληρότητες θα κυμανθούν γύρω στο 70% σε χαμηλότερα επίπεδα από τα κανονικά αλλά σε καλύτερα επίπεδα από πέρσι και πρόπερσι.

Όσον αφορά τους κύριους μήνες της καλοκαιρινής περιόδου, που είναι οι μήνες Ιούλιος και Αύγουστος, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως οι πληρότητες κυμάνθηκαν στο γύρω στο 70% -75% τον Ιούλιο και γύρω στο 80%- 85% τον Αύγουστο. Αυτές οι πληρότητες, συνέχισε, είναι σχετικά ικανοποιητικές, αν ληφθεί υπόψη ότι έχει χαθεί όλη η ρωσική αγορά και υπάρχει σχετική αναστάτωση στα κύρια αεροδρόμια της Ευρώπης.

Συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές, ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως οι πληρότητες του καλοκαιριού κυμάνθηκαν χαμηλότερες από τις πληρότητες του 2019 αλλά παρά ταύτα σε ικανοποιητικά πλαίσια και καλές υπό τις περιστάσεις. Είπε ωστόσο ότι η κερδοφορία έχει πληγεί σοβαρά λόγω της αύξησης του λειτουργικού κόστους.

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε και στα έξοδα λειτουργίας των ξενοδοχείων, όπως στο μεγάλο πρόβλημα που παρατηρείται με την αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και των αγαθών που προμηθεύονται τα ξενοδοχεία.

Όσον αφορά τον χειμώνα, εκτίμησε πως αρκετά ξενοδοχεία δεν θα επιλέξουν να μείνουν ανοικτά στην επαρχία Πάφου, λόγω του υψηλού λειτουργικού κόστους, της σχετικά χαμηλότερης ζήτησης και των χαμηλών τιμών του χειμώνα. Αυτός ο συνδυασμός μάλλον, είπε, θα παροτρύνει ξενοδοχεία να μην λειτουργήσουν τον χειμώνα. Η καθαρή εικόνα του αριθμού των ξενοδοχείων που θα λειτουργήσουν φέτος θα διαφανεί περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε πως τα ξενοδοχεία της Πάφου κινήθηκαν με την αγγλική αγορά, την γερμανική αγορά, το Ισραήλ, τη Γαλλία, ενώ τον Αύγουστο παρατηρήθηκε επισκεψιμότητα και από τον εγχώριο τουρισμό. Φέτος ωστόσο ο αριθμός των Κυπρίων ήταν χαμηλότερος σε σχέση με πέρσι, αφού αρκετοί Κύπριοι φέτος, όπως είπε, επέλεξαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Κύπρος: Εκρηκτικοί μηχανισμοί σε αυτοκίνητα ζεύγους Ισραηλινών στη Λεμεσό – Εξερράγη βόμβα στη Λευκωσία

Freedompress

Επίσκεψη Αντιπροσωπείας ΟΑΣΕ στην Κύπρο

Freedompress

Κύπρος: Παρατυπίες στην έκδοση των «χρυσών» διαβατηρίων σε ”επενδυτές”

Freedompress

Ντέιβιντ Χάρις για τετραμερή στην Πάφο: «Ιστορικό γεγονός»

Freedompress

Κύπρος: Μεγάλη φωτιά στην Πάφο στα χωριά Σίμου και Γιόλου

Freedompress

Μάχη για τη ζωή δίνουν δύο ανήλικοι – Τα τροχαία που συγκλόνισαν την Κύπρο

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα