Κόσμος

Παρέμβαση Γερμανίας στις τουρκικές επιθέσεις σε Συρία και Β. Ιράκ

Παρέμβαση Γερμανίας στις τουρκικές επιθέσεις σε Συρία και Β. Ιράκ

Αναφορές για πιθανά θύματα μεταξύ αμάχων σε αυτές τις τουρκικές αεροπορικές επιθέσεις είναι εξαιρετικά ανησυχητικές

Η γερμανική κυβέρνηση κάλεσε την Τουρκία «να δρα εφαρμόζοντας την αναλογικότητα και τον σεβασμό στο διεθνές δίκαιο» και εξέφρασε την ανησυχία της για τις πληροφορίες σχετικά με θύματα αμάχους κατά τις πρόσφατες επιθέσεις των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων εναντίον περιοχών στο βόρειο Ιράκ και τη βόρεια Συρία.

«Είδαμε αναφορές για μαζικές επιθέσεις του τουρκικού πυροβολικού και της αεροπορίας σε διάφορες περιοχές στο βόρειο Ιράκ και στη βόρεια Συρία. Στην περίπτωση της τρομοκρατικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη, η γερμανική κυβέρνηση εξέφρασε ρητά την συμπαράστασή της προς την Τουρκία. Και λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τις ενδείξεις για ευθύνη του ΡΚΚ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κρίστοφερ Μπούργκερ, επισημαίνοντας ότι το ΡΚΚ είναι και στην Ευρωπαϊκή Ένωση καταχωρισμένο ως τρομοκρατική οργάνωση.

«Η Τουρκία επικαλείται το δικαίωμά της στην αυτοάμυνα. Ζητούμε από την Τουρκία να δρα εφαρμόζοντας την αναλογικότητα και με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο. Σε αυτό περιλαμβάνεται κυρίως και ότι πρέπει οι άμαχοι κάθε στιγμή να προστατεύονται. Αναφορές για πιθανά θύματα μεταξύ αμάχων σε αυτές τις τουρκικές αεροπορικές επιθέσεις είναι εξαιρετικά ανησυχητικές. Ζητάμε από την Τουρκία, όπως και από όλους τους εμπλεκόμενους να μην κάνουν τίποτα που θα επιδεινώσει αυτή την ήδη τεταμένη κατάσταση στις βόρειες περιοχές της Συρίας και του Ιράκ», πρόσθεσε ο κ. Μπούργκερ.

Σήμερα μεταβαίνει στην ‘Αγκυρα η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ, με ατζέντα στην οποία περιλαμβάνεται και η διμερής συνεργασία σε θέματα τρομοκρατίας και μετανάστευσης.

Σχετικά Άρθρα

Αίγυπτος: “Μυθική” πομπή για τη μεταφορά 22 βασιλικών μουμιών

Freedompress

Το Χρυσό Άλογο: Η πιο όμορφη και πιο σπάνια φυλή αλόγου στον κόσμο

Freedompress

Γαλλία – Κορονοϊός: Έκκληση για εθνικό lockdown μετά την αύξηση των κρουσμάτων

Freedompress

Βατικανό: Επιβεβαιωμένο κρούσμα στην κατοικία του Πάπα

Freedompress

Γερμανία: Φόβοι για αναταραχές και εγκληματικές ενέργεις σε βάρος πολιτικών και στελεχών του ενεργειακού τομέα

Freedompress

Ληστεία «μαμούθ» στο μουσείο της Δρέσδης: Άφαντα τα διαμάντια

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα