Freedom Press
Πολιτική

Παραίτηση Ταχιάου από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης με αιχμές

Παραίτηση Ταχιάου από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης με αιχμές

Την παραίτησή του από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης υπέβαλε την Τρίτη (16/6) στον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα ο Νίκος Ταχιάος, ο οποίος στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές κατέβηκε ως επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα». «Αυτό δεν σημαίνει πως εγκαταλείπω ό,τι πιστεύω ως σημαντικό για την αγαπημένη μας Θεσσαλονίκη», αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κ. Ταχιάος με την ίδια δήλωσή του αφήνει αιχμές προς τους αιρετούς της πόλης, σημειώνοντας μάλιστα πως «ο αγώνας για μια ανοιχτή πόλη δεν εξαντλείται στις λειτουργίες ενός δήμου στον οποίο οι επιλογές υπαγορεύονται αποκλειστικά από προσωπικές στοχεύσεις και από πελατειακές σχέσεις και στην αίθουσα ενός δημοτικού συμβουλίου – πασαρέλα υποψηφίων δημάρχων, όπου στο όνομα της επικοινωνίας πρυτανεύουν οι προσωπικές αντεγκλήσεις».

Νωρίτερα ευχαρίστησε, μέσω επιστολής, τους συνεργάτες του στην εκλογική μάχη, τους υποψήφιους στο δημοτικό συμβούλιο και τα κοινοτικά συμβούλια, αλλά και τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους που παρέμειναν στην παράταξη.

Αναλυτικά η ανάρτησή του στο facebook έχει ως εξής:

«Πριν από λίγο, υπέβαλα στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβα την παραίτησή μου από το δημοτικό συμβούλιο. Αυτό δεν σημαίνει πως εγκαταλείπω ό,τι πιστεύω ως σημαντικό για την αγαπημένη μας Θεσσαλονίκη. Είμαι βέβαιος πως ο αγώνας για μια ανοιχτή πόλη, με κοσμοπολίτικη αύρα, χωρίς ταμπού, φιλόξενη στα σύγχρονα ρεύματα και απαλλαγμένη από τη μυθολογική κατάρα της φτωχομάνας και τη γραφικότητα της φραπεδούπολης, δεν κρίνεται στα όρια μιας δημοτικής αρχής. Κυρίως, δεν εξαντλείται στις λειτουργίες ενός δήμου στον οποίο οι επιλογές υπαγορεύονται αποκλειστικά από προσωπικές στοχεύσεις και από πελατειακές σχέσεις και στην αίθουσα ενός δημοτικού συμβουλίου – πασαρέλα υποψηφίων δημάρχων, όπου στο όνομα της επικοινωνίας πρυτανεύουν οι προσωπικές αντεγκλήσεις. Γι αυτό, ως ενεργός πολίτης επιλέγω να δώσω την δική μου μάχη για την πόλη μου, σε ένα πεδίο δημιουργίας και όχι κραυγών ή συναλλαγών. Αισθάνομαι πολύ πιο οικεία μπροστά σε μία τόσο δύσκολη πρόκληση απ’ όσο στη θέση μιας εύκολης τυφλής αντιπολίτευσης, στην οποία ωθεί νομοτελειακά η διαχείριση της απλής αναλογικής που επελέγη.

Ευχαρίστησα ήδη τους συνεργάτες μου στην εκλογική μάχη, τους υποψηφίους στο δημοτικό συμβούλιο και τα κοινοτικά συμβούλια, των οποίων η συμβολή υπήρξε πολύτιμη.

Ευχαριστώ δημόσια την Νέλλη, τον Βασίλη, τον Λευτέρη και τον Σταύρο για τη συνεργασία που είχαμε. Το ίδιο ευχαριστώ και τους κοινοτικούς συμβούλους που εξελέγησαν με τον συνδυασμό μας. Ζητώ να με συγχωρήσουν για την περιορισμένη βοήθεια που τους προσέφερα στην εννιάμηνη θητεία μας στον δήμο. Είναι παλικάρια που αξίζουν την προσοχή των Θεσσαλονικιών και τιμούν την εμπιστοσύνη τους.

Ευχαριστώ τους φίλους και εθελοντές που έδωσαν ένα κομμάτι από τον εαυτό τους στην μακρά προεκλογική περίοδο. Η συμμετοχή τους μέτρησε πολύ περισσότερο απ’ όσο ο καθένας τους νομίζει. Μου στάθηκαν όχι μόνο σε μία τιτάνια μάχη που ξεπερνούσε μία συνηθισμένη εκλογή δημάρχου, αλλά και σε μία απρόσμενα δύσκολη για τον ίδιο περίοδο. Το ίδιο και οι άμεσοι συνεργάτες που εργάστηκαν δίπλα μου στο γραφείο μου.

Ευχαριστώ την οικογένειά μου για την κατανόηση και την υπομονή τους και ειδικά τον Γιώργο μας για τους μήνες που η Αναστασία και εγώ λείψαμε από κοντά του.

Ευχαριστώ τη Νέα Δημοκρατία για την τιμή που μου έκανε να προτείνει την υποψηφιότητά μου. Ο χώρος της κεντροδεξιάς παραμένει πάντοτε το σπίτι στο οποίο μεγάλωσα και ανδρώθηκα πολιτικά, πολύ οικείο ξανά, μετά την ανανέωσή του με το φιλελεύθερο και μεταρρυθμιστικό σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τέλος, ευχαριστώ όσους όπλισαν τον συνδυασμό μας με την εμπιστοσύνη τους και τίμησαν εμένα με την προτίμησή τους για το αξίωμα του δημάρχου. Λυπάμαι που δεν κέρδισα την ευκαιρία να επαληθεύσω τις προσδοκίες τους. Η ευθύνη γι΄αυτό ανήκει αποκλειστικά σ’ εμένα.

Σε όλους χρωστάω αγάπη και ευγνωμοσύνη. Εις το επανιδείν!».

Πηγή: Παραίτηση Ταχιάου από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης με αιχμές

Σχετικά Άρθρα

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ – Πάνω από 45 χιλιάδες κόσμoς από Ομόνοια – Σύνταγμα

newsroom

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Ελεύθερων Ξανά-Τομέας Παιδείας

newsroom

Πώς η Κυβέρνηση Μητσοτάκη εμπαίζει τις επιχειρήσεις για λογαριασμό των μεγάλων καναλιών

Freedompress

Παρουσίαση του νέου διαδικτυακού τόπου των Ελεύθερων Ξανά του γνωστού καρδιολόγου Φαίδωνα Βόβολη

newsroom

Επαφές Μητσοτάκη με την Microsoft του…εμβολιαστή Μπιλ Γκέιτς – Θα φτιάξει κέντρο έρευνας στην Ελλάδα

Freedompress

”Βόμβα” Κικίλια: Ενδεχόμενο απαγόρευσης από τις 18.00 στην Αττική

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα