Κύπρος

Παγκύπρια Δημοσκόπηση: Σταθερά πρώτος ο Νίκος Χριστοδουλίδης με 33.5% έναντι 19,6 του Αβέρωφ Νεοφύτου

Παγκύπρια Δημοσκόπηση: Σταθερά πρώτος ο Νίκος Χριστοδουλίδης με 33.5% έναντι 19,6 του Αβέρωφ Νεοφύτου

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα Παγκύπριας δημοσκόπησης της εταιρείας INTERVIEW για τις επερχόμενες  προεδρικές εκλογές που παρουσίασε κατ’ αποκλειστικότητα η Βεργίνα Κύπρου, στην ερώτηση

«εάν αύριο είχαμε εκλογές ποιον θα ψηφίζατε;» το 33,5% των ερωτηθέντων απάντησε Νίκο Χριστοδουλίδη και το 19,6% τον Αβέρωφ Νεοφύτου.

Με διαφορά δέκα μονάδων οι συμμετέχοντες στην έρευνα κοινής γνώμης έκριναν ως καταλληλότερο για την Προεδρία τον υποψήφιο Αβέρωφ Νεοφύτου (37,2%) έναντι του άλλου υποψήφιου Ανδρέα Μαυρογιάννη (27,9%),

ενώ ο υποψήφιος Νίκος Χριστοδουλίδης απέσπασε ποσοστό προτίμησης  51% έναντι  26,2% του Ανδρέα Μαυρογιάννη και σε σχέση με τον Αβέρωφ Νεοφύτου συγκέντρωσε 45,5% έναντι 25,4%.

Με θετικό πρόσημο έκρινε το 34% των ερωτηθέντων και την μέχρι τώρα θητεία του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη ,ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το 74% όσων συμμετείχαν στην έρευνα απάντησε πως η χώρα κινείται σε λάθος  κατεύθυνση.

Τι απασχολεί τους πολίτες   

Το εθνικό θέμα της Κύπρου σε ποσοστό 24,6%, η διαφθορά σε ποσοστό 21% και η οικονομία σε ποσοστό 14,2% , είναι τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν την κοινή γνώμη στην Κύπρο,

όπως κατέδειξε η Παγκύπρια δημοσκόπηση της εταιρείας INTERVIEW που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού καναλιού Βεργίνα Κύπρου.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της Δημοσκόπησης το 31% των ερωτηθέντων θα επιθυμούσαν Πρόεδρο που να προέρχεται σε ποσοστό 31% από τη Δεξιά/Κεντροδεξιά, έναντι της Αριστεράς/Κεντροαριστεράς που επέλεξε ένα ποσοστό 16%.

Διχασμένη ωστόσο είναι η κοινή γνώμη σε ότι αφορά το κριτήριο επιλογής Προέδρου της Δημοκρατίας .

Στην ερώτηση: « Με ποιο κριτήριο θα ψηφίζατε Πρόεδρο της Δημοκρατίας» το 40% απάντησε «να στηρίζετε από το κόμμα που ψηφίζω» και το «37% να είναι ανεξάρτητος».

Σχετικά Άρθρα

Tουρκικό δημοσίευμα: Οι Βρετανοί βλέπουν κρίση στα Κατεχόμενα – «Θέλουν ένωση με την Κύπρο»

Freedompress

«Γκρίζοι Λύκοι» και Τούρκοι παρακρατικοί δολοφονούν άνανδρα τον Τάσο Ισαάκ (Βίντεο)

Freedompress

ΟΛΠ ΑΕ: Πότε θα γίνει η ακτοπλοϊκή διασύνδεση Πειραιά-Λεμεσού

Freedompress

Το 82% των ανθρώπων άνω των 80 ετών έχει εμβολιαστεί στην Κύπρο

Freedompress

Κύπρος – Σύνδεσμος Σχολών Οδήγησης: Καθυστερήσεις στις εξετάσεις για απόκτηση άδειας

Freedompress

Η Ινδία στο πλευρό της Κύπρου ενάντια στην Τουρκική προκλητικότητα

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα