Οικονομία

Π.Σταμπουλίδης: Έτσι θα λειτουργήσει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη & Αχαΐα – Τι θα γίνει με την Κοζάνη

Π.Σταμπουλίδης: Έτσι θα λειτουργήσει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη & Αχαΐα – Τι θα γίνει με την Κοζάνη

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Π. Σταμπουλίδης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή εκπομπή, εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει από αύριο, Δευτέρα 12 Απριλίου, το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα.

«Οι επιχειρήσεις έχουν τηρήσει απαρέγκλιτα τα μέτρα και αυτό δείχνει ότι μπορούμε να συνεργαστούμε και να πάμε ένα βήμα παρακάτω», σημείωσε.

Αναφορικά με τη Θεσσαλονίκη, δήλωσε ότι από αύριο μπαίνει σε μια μικρή επανεκκίνηση με το click away, δηλαδή την παράδοση εκτός καταστήματος,

«προκειμένου να κερδίσουμε κι άλλο υγειονομικό χώρο την ερχόμενη εβδομάδα και στο τέλος της εβδομάδας η Επιτροπή θα ξανασυζητήσει με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα σε ποια φάση θα συνεχιστεί η επαναλειτουργία της αγοράς στην περιοχή».

Αντίστοιχα, σύμφωνα με τον κ. Σταμπουλίδη, η Αχαΐα μπαίνει στο status της Αττικής, με ραντεβού και για παράδοση εκτός και για αγορές εντός του καταστήματος.

​«Θεωρούμε ότι η αποκλιμάκωση που συντελέστηκε την προηγούμενη εβδομάδα επέτρεψε στους ειδικούς να πάρουν αυτή την απόφαση», τόνισε.

Για την Κοζάνη, δήλωσε ότι έμεινε σε μια επιπλέον εβδομάδα αναστολής, ενώ μίλησε και για την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες υπό τον Νίκο Χαρδαλιά, για την επιδημιολογική εικόνα της περιοχές.

«Χθες κάναμε μια ευρεία σύσκεψη για την Κοζάνη και βεβαιώθηκε ότι χρειάζεται μια τοπική προσπάθεια προκειμένου να διακοπεί η διασπορά του ιού,

να συμμετέχουν περισσότερο οι συμπολίτες μας στο εμβολιαστικό πρόγραμμα στις ευαίσθητες ηλικιακές ομάδες και φυσικά από την πλευρά μας θα πρέπει να εντείνουμε τους ελέγχους».

Τέλος, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου υπογράμμισε ότι για τη στήριξη των επιχειρήσεων έχουν ενεργοποιηθεί χρηματοδοτικά εργαλεία που είναι πρωτόγνωρα για την ελληνική οικονομία σε καιρό ειρήνης.

Πηγή: Π.Σταμπουλίδης: Έτσι θα λειτουργήσει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη & Αχαΐα – Τι θα γίνει με την Κοζάνη

Σχετικά Άρθρα

Αυτός είναι ο λόγος που δεν έχουμε γίνει όλοι εκατομμυριούχοι! Ο κανόνας των 20 λεπτών

Freedompress

Xρηματιστήριο Αθηνών: Με μικρή ανοδική τάση έκλεισε σήμερα

Freedompress

DW: «Η αλόγιστη αύξηση του δανεισμού λόγω πανδημίας θα σκάσει το μπαλόνι του παγκόσμιου χρέους»

Freedompress

Καύσιμα: Πανάκριβο ακόμη και ένα απλό φουλάρισμα οχήματος

Freedompress

ΟΠΕΚΑ: Πότε καταβάλλονται τα επιδόματα για τον Σεπτέμβριο

Freedompress

ΟΑΕΔ: Μια εβδομάδα ακόμα για το πρόγραμμα «έξυπνης ειδίκευσης»

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα