Κόσμος

Ουκρανία: Η G7 καταγγέλλει τα “εικονικά” δημοψηφίσματα της Ρωσίας

Ουκρανία: Η G7 καταγγέλλει τα “εικονικά” δημοψηφίσματα της Ρωσίας

Οι ηγέτες της G7, καταδίκασαν τα “εικονικά” δημοψηφίσματα της Ρωσίας, λέγοντας ότι πρόκειται για μια προσπάθεια της Μόσχας να δημιουργήσει ένα “ψεύτικο” πρόσχημα για την αλλαγή του καθεστώτος του ουκρανικού εδάφους, όπως αναφέρει το Reuters

“Ποτέ δεν θα αναγνωρίσουμε αυτά τα δημοψηφίσματα που φαίνεται να είναι βήμα προς τη ρωσική προσάρτηση και ποτέ δεν θα αναγνωρίσουμε την υποτιθέμενη προσάρτηση, εάν αυτή συμβεί”, έγραψαν σε κοινή δήλωση που απέστειλε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Με τη σειρά του ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, τόνισε πως η συμμαχία θα αυξήσει τη βοήθειά του προς το Κίεβο ως απάντηση στα “εικονικά” δημοψηφίσματα της Ρωσίας στα κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας

“Η απάντησή μας, η απάντηση του ΝΑΤΟ, είναι να ενισχύσουμε την υποστήριξη”, δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξή του στο CNN.

“Ο καλύτερος τρόπος για να τερματιστεί αυτός ο πόλεμος είναι να ενισχυθούν περαιτέρω οι Ουκρανοί στο πεδίο της μάχης, ώστε να μπορέσουν, σε κάποιο στάδιο, να καθίσουν και να καταλήξουν σε μια λύση που θα είναι αποδεκτή για την Ουκρανία και θα διατηρεί την Ουκρανία ως κυρίαρχο, ανεξάρτητο έθνος στην Ευρώπη”, πρόσθεσε.

Οι ψηφοφορίες έχουν προκαλέσει φόβους ότι η Μόσχα θα μπορούσε να ενσωματώσει τις τέσσερις περιοχές και στη συνέχεια να παρουσιάσει τις επιθέσεις για την ανακατάληψή τους ως επίθεση κατά της ίδιας της Ρωσίας.

“Αυτό ακριβώς είναι που πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει αυτές τις εικονικές ψηφοφορίες για να κλιμακώσει περαιτέρω τον πόλεμο στην Ουκρανία”, δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ όταν ρωτήθηκε για το σενάριο αυτό.

“Αλλά αυτές οι ψηφοφορίες δεν έχουν καμία νομιμοποίηση και φυσικά δεν αλλάζουν τίποτα. Αυτός συνεχίζει να είναι ένας επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας”, πρόσθεσε.

Τα τετραήμερα δημοψηφίσματα οργανώθηκαν εσπευσμένα αφού τα ουκρανικά στρατεύματα νωρίτερα αυτόν τον μήνα ανακατέλαβαν μεγάλες εκτάσεις στα βορειοανατολικά σε μια αντεπίθεση.

Με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να ανακοινώνει επίσης αυτή την εβδομάδα μια στρατιωτική επιστράτευση για να επιστρατεύσει 300.000 στρατιώτες για να πολεμήσουν στην Ουκρανία, το Κρεμλίνο φαίνεται να προσπαθεί να ανακτήσει το πάνω χέρι στη σύγκρουση μετά την εισβολή του στις 24 Φεβρουαρίου.

Σχετικά Άρθρα

Σουηδία: Χαλάρωση μέτρων μόνο για όσους έχουν εμβολιαστεί

Freedompress

Γερμανία: ”Μυρίζει” εθνικό «lockdown για τους ανεμβολίαστους»

Freedompress

Νέα μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Τουρκία

Freedompress

Χριστούγεννα 2020: Skype και Viber αντικατέστησαν τις ζεστές αγκαλιές και τα ζεστά φιλιά

Freedompress

Νότια Αφρική: Ο αριθμός νοσηλειών είναι μικρότερος με το κύμα Όμικρον

Freedompress

Άνοιγμα σχολείων στη Νέα Υόρκη: Αυστηρά μέτρα για την προστασία των δασκάλων και μαθητών

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα