Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η ηλεκτρική υποβρύχια διασύνδεση Αττικής – Κρήτης

Ολοκληρώθηκε η ηλεκτρική υποβρύχια διασύνδεση Αττικής – Κρήτης

32 μήνες μετά την υπογραφή των συμβάσεων η Αριάδνη Interconnection πόντισε 1.350 χλμ. με ηλεκτρικά καλώδια και οπτικές ίνες μεταξύ Κορακιάς Ηρακλείου και Πάχης Μεγάρων.

Την ολοκλήρωση του υποβρύχιου τμήματος της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής, με την πόντιση και εγκατάσταση του συνόλου των υποβρυχίων καλωδίων υπερυψηλής τάσης 500 kV τεχνολογίας συνεχούς ρεύματος, ανακοίνωσε η θυγατρική εταιρεία του ΑΔΜΗΕ, Αριάδνη Interconnection, που υλοποιεί το έργο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε διάστημα 32 μηνών από την υπογραφή των συμβάσεων, τον Ιούνιο του 2020, η Αριάδνη Interconnection πόντισε συνολικά περίπου 1.350 χλμ. ηλεκτρικών καλωδίων και καλωδίων οπτικών ινών μεταξύ της Κορακιάς Ηρακλείου και της Πάχης Μεγάρων. Το βάθος της εγκατάστασης στον βυθό του Αιγαίου έφτασε μέχρι και τα 1.200 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, ενώ το βάρος των καλωδίων ξεπερνά τα 40 κιλά ανά μέτρο.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών προστασίας των καλωδίων, που αναμένεται μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2023, τα 640 χλμ. θα έχουν τοποθετηθεί κάτω από την επιφάνεια του βυθού για μέγιστη ασφάλεια.

«Η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική είναι η μεγαλύτερη ενεργειακή επένδυση, ύψους 1 δισ. ευρώ που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στη χώρα, με την οποία ο ΑΔΜΗΕ θα ενσωματώσει πλήρως την Κρήτη στο ηπειρωτικό σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, έως το τέλος του 2024», τονίζει ο Διαχειριστής

Σχετικά Άρθρα

Κακοκαιρία ARIEL: Μήνυμα από 112 σε Θεσσαλία και Πιερία

Freedompress

Αποκάλυψη για υποχρεωτικό εμβολιασμό μέσα στο καλοκαίρι για τρεις επαγγελματικές ομάδες

Freedompress

Καιρός Πέμπτης: Συννεφία με ενισχυμένους βοριάδες 8 μποφόρ – Που θα έχουμε έντονες βροχοπτώσεις (βίντεο)

Freedompress

Φωτιά στο Αγρίνιο: Ισχυρές δυνάμεις σπεύδουν στο σημείο (βίντεο)

Freedompress

Κως: Φυλάκιση 12 ετών σε 74χρονο μετά τον βιασμό της κόρης του με νοητική στέρηση

Freedompress

Στο Βόλο αναζητάει η Αστυνομία τον πατέρα του βρέφους που απήχθη στο Αιγάλεω

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα