Υγεία

Οξφόρδη: Το Σεπτέμβριο τα σπουδαία για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που δοκιμάζεται

Οξφόρδη: Το Σεπτέμβριο τα σπουδαία για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που δοκιμάζεται

Υπομονή έως τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να κάνουμε για να μάθουμε αν το εμβόλιο που κατασκευάζουν η φαρμακευτική AstraZeneca με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είναι η «απάντηση» στον κορονοϊό.

«Τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να ξέρουμε αν έχουμε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο ή όχι», δήλωσε, σήμερα (05.06.2020) στο BBC ο γενικός διευθυντής της AstraZeneca, Πασκάλ Σοριό.

Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, το πρόγραμμα του οποίου χρηματοδοτείται και από τη βρετανική κυβέρνηση, δημιούργησε μια σύμπραξη με την AstraZeneca για την παρασκευή και τη διανομή σ’ ολόκληρο τον κόσμο του εμβολίου που αναπτύσσεται. «Οι δοκιμές στον άνθρωπο άρχισαν στα τέλη Απριλίου στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και στη Βραζιλία, χώρα που είναι πλέον «το επίκεντρο της επιδημίας», δήλωσε ο Σοριό.

Για να κερδηθεί χρόνος, οι αρμόδιοι αποφάσισαν να μην περιμένουν τα αποτελέσματα για να αρχίσουν την παραγωγή. «Αρχίζουμε να παράγουμε αυτό το εμβόλιο από τώρα, πρέπει να είναι έτοιμο μέχρι να έχουμε τα αποτελέσματα», δήλωσε ο Σοριό. Η επιλογή αυτή αντιπροσωπεύει έναν «οικονομικό κίνδυνο», «όμως είναι ο μόνος τρόπος για να έχουμε διαθέσιμο ένα εμβόλιο, αν λειτουργεί», πρόσθεσε.

Η AstraZeneca έκανε συμφωνίες για να δημιουργήσει παράλληλες αλυσίδες προμήθειας, μία εκ των οποίων με το Serum institute of India (SII) για ένα δισεκατομμύριο δόσεις με προορισμό χώρες με μέσα ή χαμηλά εισοδήματα, ώστε να διπλασιάσει τις δυνατότητες παραγωγής και να φθάσει τα δύο δισεκατομμύρια δόσεις.

Χθες (04.06.2020), Πέμπτη, ο όμιλος ανακοίνωσε μια συμφωνία 750 εκατομμυρίων δολαρίων με δύο εξειδικευμένους διεθνείς οργανισμούς, τους Cepi και Gavi, για την παραγωγή και τη διανομή 300 εκατομμυρίων δόσεων, η παράδοση των οποίων αναμένεται να αρχίσει στο τέλος του χρόνου.

Συνολικά μια δεκαριά εργασίες πάνω σε διάφορα εμβόλια ανά τον κόσμο έχουν φθάσει στο στάδιο των κλινικών δοκιμών.

Πηγή: Οξφόρδη: Το Σεπτέμβριο τα σπουδαία για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που δοκιμάζεται

Σχετικά Άρθρα

Τα φυτά στον κήπο ή το μπαλκόνι σας που διώχνουν τα κουνούπια το καλοκαίρι

Freedompress

Δ.Κούβελας: «Η επανάληψη του ίδιου εμβολίου δεν θα μας δώσει ποτέ ανοσία» – «Βόμβες» για τους εμβολιασμένους στις ΜΕΘ

Freedompress

Δυτική Ελλάδα: Σε κώμα η 34χρονη που είχε εμβολιαστεί με AstraZeneca

Freedompress

Τριβόλι: Το φυσικό βιάγκρα που ευδοκιμεί στην Ελλάδα και κάνει «θαύματα»

Freedompress

Α.Λινού για AstraZeneca: «Μέχρι και στην Μ.Βρετανία για κάτω των 50 ετών το σταμάτησαν»

Freedompress

Κορωνοϊος: 18.825 νέα κρούσματα, 106 θάνατοι, 561 οι διασωληνωμένοι

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα