Κύπρος

Οι Τούρκοι εποικίζουν ξανά τα Κατεχόμενα; Μεταφέρονται χιλιάδες σεισμοπαθείς στο νησί μετά τον φονικό σεισμό

Οι Τούρκοι εποικίζουν ξανά τα Κατεχόμενα; Μεταφέρονται χιλιάδες σεισμοπαθείς στο νησί μετά τον φονικό σεισμό

Είναι αλήθεια ότι ο σεισμός που κτύπησε την ΝΑ Τουρκία ήταν βιβλικός, προκαλώντας χιλιάδες νεκρούς, οι οποίοι σήμερα πληροφορίες αναφέρουν ότι θα φτάσουν τους 200.000.

Η Τουρκία όμως, ειδικά το καθεστώς Ερντογάν, κινείται με τρόπο που δείχνει ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την τραγωδία αυτή, “φορώντας την προβιά του προβάτου ενώ είναι λύκος”.

Στο πλαίσιο αυτό το καθεστώς Ερντογάν στέλνει χιλιάδες σεισμοπαθείς στα Κατεχόμενα, μέσω Κερύνειας, ανοίγοντας πιθανόν ένα νέο κεφάλαιο εποικισμού του νησιού.

Tουρκοκυπριακή εφημερίδα αναφέρει ότι “οι επιζώντες του σεισμού, κάποιοι από τους οποίους πήραν τα λιγοστά υπάρχοντα τους, από το γάλα των παιδιών τους έως τις κουβέρτες τους, μετανάστευσαν στην Κύπρο.
Πολλοί επιζώντες του σεισμού, που είπαν, «ήρθαμε στην Κύπρο», ήρθαν στις οικογένειές τους στο νησί από διάφορες επαρχίες.

«Ήρθαμε εδώ γιατί έπρεπε» και βρήκαν μια σκηνή για να βρουν καταφύγιο, μερικοί προσπάθησαν για μέρες να ζεσταθούν μπροστά στις φωτιές σε αυτοκίνητα, σε πάρκα και κήπους.

Μια μητέρα που έλεγε ότι το παιδί της δεν μπορούσε να ζεστάνει το γάλα της και ένας πατέρας είπε: «Πήγαμε για ύπνο το βράδυ, είχαμε τα πάντα, σηκωθήκαμε το πρωί και δεν είχαμε τίποτα”.

Οι περισσότεροι από αυτούς ήρθαν στην Κύπρο αφού δεν άντεξαν τις κακές συνθήκες διαβίωσης, με την ελπίδα ότι “η ΤΔΒΚ”  θα τους φροντίσει».

Οι Άνθρωποι αυτοί δεν έχουν ούτε τα βασικά τους έγγραφα αφού πολλά από αυτά χάθηκαν στα ερείπια ενώ ο αριθμός αυτός αυξάνεται καθημερινά.

Εδώ είναι το ζήτημα. Καλώς να τους φιλοξενήσουν οι Τουρκοκύπριοι για κάποιο διάστημα όλους αυτούς τους δυστυχισμένους Ανθρώπους.

Υπάρχει περίπτωση όμως να μείνουν στην Κατεχόμενη Κύπρο πολλοί από αυτούς, όπως έγινε με τους έποικους, με αφορμή τον σεισμό από την τουρκική κυβέρνηση, και αυτό σίγουρα θα είναι δάκτυλος των Τούρκων.

Όπως και να έχει η Λευκωσία θα βοηθήσει και αυτή όσο μπορεί τους σεισμοπαθείς, απαιτώντας παράλληλα να καταγραφούν από τον ΟΗΕ, ως πολίτες της Τουρκίας που μετακινήθηκαν λόγω συνθηκών, αφού η Άγκυρα αναζητούσε αφορμή για να εποικίσει ξανά το νησί, εξαφανίζοντας μετά από χρόνια και την Τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Μόνο μια διευθέτηση θα μπορούσε να τους γλιτώσει από τη μοίρα τους να γίνουν μια μικρή επαρχία της Τουρκίας χωρίς να έχουν λόγο σε οτιδήποτε επηρεάζει τη ζωή τους.

Υπάρχει πάντα ο παράγοντας Τουρκία, όπου  ο Ερντογάν, μπορεί να αποφάσισε ότι η διχοτόμηση είναι ένας μονόδρομος από τον οποίο δεν υπάρχει γυρισμός.

Σχετικά Άρθρα

Αποκαλύψεις για τα κοιτάσματα στην Κύπρο! Tι λέει ο επικεφαλής της ExxonMobil Cyprus Βαρνάβας Θεοδοσίου

Freedompress

Με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων συναντήθηκε ο Υπουργός Υγείας Κύπρου

Freedompress

Κύπρος: Η Υπ. Ενέργειας επισκέφθηκε βιομηχανικές περιοχές σε Κοκκινοτριμιθιά & Εργάτες

Freedompress

Γενί Ντουζέν: Πραγματοποιήθηκε η 1η απευθείας πτήση από Τουρκία σε Λάρνακα

Freedompress

Κύπρος: 34χρονο μοντέλο «έσβησε» μετά τον εμβολιασμό της με το Astra Zeneca στην Λευκωσία

Freedompress

Κύπρος: Αθώοι όλοι στην υπόθεση «χρυσών διαβατηρίων»

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα