Ελλάδα

Οι Αλβανοί λένε ότι οι Έλληνες κάνουν τις περισσότερες διακρίσεις εις βάρος τους

Οι Αλβανοί λένε ότι οι Έλληνες κάνουν τις περισσότερες διακρίσεις εις βάρος τους

Παρόλο που το 66,5% των Αλβανών πιστεύουν ότι οι Έλληνες είναι ο λαός που κάνει τις περισσότερες διακρίσεις απέναντι τους, ταυτόχρονα πολλοί γείτονές μας θεωρούν ότι είμαστε αυτοί με τους οποίους έχουν τις περισσότερες ομοιότητες.

Το παραπάνω «παράδοξο» ανέδειξε το Βαρόμετρο του Euronews Albania. Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτηση ποιο είναι το έθνος με το οποίο πιστεύουν ότι μοιάζουν περισσότερο, το 45,4% των ερωτηθέντων απάντησαν οι Έλληνες. Η δεύτερη δημοφιλέστερη απάντηση με 34,9% ήταν οι Ιταλοί που όμως, όσον αφορά τις διακρίσεις, σε αντίθεση με τους Έλληνες, αντιπροσωπεύουν μόνο το 3,5%.

Η λίστα των λαών με τους οποίους οι Αλβανοί πιστεύουν ότι έχουν τις περισσότερες ομοιότητες συνεχίζεται με τους Γερμανούς με 9,6%, τους Αυστριακούς με 2,9%, τους Ισπανούς με 2,2%, τους Άγγλους με 1,8%, τους Ελβετούς με 0,9%, τους Βέλγους με 0,8% και τους Ολλανδούς και τους Σκανδιναβούς με 0,2%.

Αναφορικά με την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας σημειώνεται σημαντική αύξηση στην αισιοδοξία τους ότι βρίσκονται στον σωστό δρόμο για γίνουν μέλη της ΕΕ μέσα στην επόμενη πενταετία. Ειδικότερα, ενώ το 2021 μόνο το 16,4% των Αλβανών πίστευαν κάτι τέτοιο, το 2022 το αντίστοιχο ποσοστό εκτινάχθηκε στο 35,9%.

Αυξήθηκε επίσης το ποσοστό των Αλβανών που πιστεύουν ότι η χώρα τους θα ενταχθεί στην ΕΕ είτε μέσα στα επόμενα 10 χρόνια (από 29,3% το 2021 σε 32,2%) και μειώθηκε το ποσοστό εκείνων που θεωρούν ότι για την ένταξη θα χρειαστούν περισσότερα από 15 χρόνια (από 14,1% το 2021 στο 9,5% το 2022).

Βάσει των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης, οι Αλβανοί είναι φιλοευρωπαϊστές, με το 95,9% να υποστηρίζει την ένταξη της χώρας στην ΕΕ, ενώ μόνο το 0,5% την απορρίπτει.

Για το 95,7% των Αλβανών, η ένταξη στην ΕΕ είναι πολύ σημαντική, ενώ μόνο για το 0,4% δεν είναι σημαντική.

Σχετικά Άρθρα

«Κραυγή» από Αθηναίους λόγω της παράνομης μετανάστευσης: «Κλειδωνόμαστε σπίτι μας – Υπάρχει μεγάλη εγκληματικότητα»

Freedompress

Πότε είναι Τσικνοπέμπτη και Καθαρά Δευτέρα – Πότε πέφτει το Πάσχα και όλες οι αργίες

Freedompress

Κορονοϊός: Αρχίζει το “σφυροκόπημα” 450 χιλιάδων ανεμβολίαστων με sms στα κινητά τους

Freedompress

Στην Αττική εντοπίζονται τα περισσότερα από τα 241 νέα κρούσματα

Freedompress

Σε αργία ιερέας επειδή χρησιμοποιούσε κουτάλια μιας χρήσης για τη Θεία Κοινωνία

Freedompress

Ηράκλειο: Ατύχημα για 38χρονο – Εγκλωβίστηκε το χέρι του σε μηχανάκι

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα