Κόσμος

Ο Λαβρόφ ζητά την κατάργηση του ΝΑΤΟ

Ο Λαβρόφ ζητά την κατάργηση του ΝΑΤΟ

Η κλιμάκωση μπορεί να βγει εκτός ελέγχου”

Η Δύση πιέζει την Ουκρανία να συνεχίσει τον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Μόσχας Σεργκέι Λαβρόφ, λέγοντας ότι μια αντιπαράθεση -ακόμη και με συμβατικά όπλα- μεταξύ των πυρηνικών δυνάμεων πρέπει να αποφευχθεί γιατί μπορεί να κλιμακωθεί.

Επιπλέον, ισχυρίζεται ότι η βορειοατλαντική συμμαχία ΝΑΤΟ δεν δικαιολογεί πλέον την ύπαρξή της μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Οι δυτικές χώρες απομακρύνονται από την αρχή της ανάγκης να αποφευχθεί μια στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ των πυρηνικών δυνάμεων, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών. «Αυτό φαίνεται πολύ ξεκάθαρα, μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της θέσης τους για την Ουκρανία, η οποία απλώς πιέζεται να συνεχίσει τον πόλεμο που διεξάγει η Δύση εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ την Τετάρτη, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS .

Είπε επίσης ότι κάθε στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ στρατιωτικών δυνάμεων, ακόμη και με συμβατικά όπλα, πρέπει να αποφευχθεί. «Εκτός από το γεγονός ότι ένας τέτοιος (πυρηνικός -όχι) πόλεμος είναι απαράδεκτος, πρέπει να αποφευχθεί οποιαδήποτε στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων, ακόμη και με χρήση συμβατικών όπλων. Η κλιμάκωση μπορεί να βγει εκτός ελέγχου», επεσήμανε επίσης ο επικεφαλής της διπλωματίας από τη Μόσχα.

Επιπλέον, υποστηρίζει ότι η βορειοατλαντική συμμαχία ΝΑΤΟ δεν δικαιολογεί πλέον την ύπαρξή της μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης. «Ανησυχούμε για την ταχεία ανάπτυξη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, μεταξύ άλλων στο πλαίσιο του πολέμου που ξεκίνησε η Δύση εναντίον μας στην Ουκρανία και της παγκόσμιας ασφάλειας.

Μέχρι πρόσφατα, όλοι ήταν πεπεισμένοι ότι το ΝΑΤΟ είναι μια αμυντική συμμαχία που ενδιαφέρεται μόνο για την προστασία των εδαφών των μελών της. Μετά την εξαφάνιση της ΕΣΣΔ και του Συμφώνου της Βαρσοβίας, εξαφανίστηκε και ο σκοπός της ύπαρξης του ΝΑΤΟ – άλλωστε ήθελαν να «αμυνθούν» από το σοσιαλιστικό μπλοκ υπό την ηγεσία της Σοβιετικής Ένωσης», είπε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Σχετικά Άρθρα

Απειλές Ερντογάν για «νέο Ματζικέρτ» – Η Ελλάδα πρέπει να είναι προετοιμασμένη

Freedompress

Ερντογάν: Δικαίωμα επέκτασης της Τουρκίας από τη Λιβύη στη Σομαλία!

Freedompress

H Γερμανία ανοίγει τα σύνορα για τους πλήρως εμβολιασμένους από χώρες εκτός ΕΕ

Freedompress

Σουηδία: Εντύπωση προκαλεί η δήλωση του πρωθυπουργού για «αποτυχία ενσωμάτωσης» των μεταναστών

Freedompress

Τραγική κρουαζιέρα για 1000 επιβάτες στον Βισκαϊκό Κόλπο

Freedompress

Έκθεση -”βόμβα”: Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ”βλέπουν” νέο πόλεμο στη Λιβύη

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα