Πολιτική

Ο Κασσελάκης στοχεύει σε νίκη των εθνικών εκλογών

Ο Κασσελάκης στοχεύει σε νίκη των εθνικών εκλογών

Οπρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει ότι έως τις επόμενες εθνικές εκλογές οφείλει το κόμμα να συγκροτήσει την αναγκαία κοινωνική συμμαχία που θα το αναδείξει νικητή. Σε ερώτηση για το αν πρέπει να υπάρξει τρόπος συνεννόησης με το ΠΑΣΟΚ, απαντά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει βαθιά στην ανάγκη συνεργασίας όλων των προοδευτικών δυνάμεων και πως επιθυμεί κοινές πρωτοβουλίες (Τέμπη, υποκλοπές, ακρίβεια και αισχροκέρδεια, κοινωνική ασφάλιση και δίκαιη φορολόγηση, υπεράσπιση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου). Ακόμη επισημαίνει ότι μόνο έτσι μπορούν να χτιστούν οι συγκλίσεις, στη βάση πολιτικού περιεχομένου και όχι εκλογολογίας, και σχολιάζει πως ελπίζει ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. θα ξεπεράσει την πολιτική της δυσκαμψία θέτοντας κι αυτή ως προτεραιότητα την υπεράσπιση της κοινωνίας και της δημοκρατίας, αντί να έχει μικροπολιτικούς στόχους».

«Δεν μπήκα στη μάχη για να χάσω»

Σύμφωνα με το ifimerida.gr, τονίζει ότι ο στόχος για τις ευρωεκλογές είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να έχει ένα τέτοιο αποτέλεσμα «που θα σημάνει την επιστροφή του ως ηγετικής δύναμης της αριστερής και προοδευτικής παράταξης στο πολιτικό σκηνικό», «που θα επισφραγίσει την ανασυγκρότησή μας και θα μας δώσει την αναγκαία ώθηση για να απαλλάξουμε τη χώρα από την κυβέρνηση και το σύστημα εξουσίας της Δεξιάς το συντομότερο δυνατό». Προσθέτει ότι οι στόχοι θα προσδιοριστούν συλλογικά «και συλλογικά θα κριθούμε για το αν θα τους επιτύχουμε ή όχι. Κι εγώ πρώτος, ως νέος πρόεδρος του κόμματος». «Πάντως, να ξέρετε ότι δεν μπήκα στη μάχη για να χάσω», τονίζει.

Με την Ομπρέλα έχει κλείσει ο κύκλος αποχωρήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ερωτηθείς για τα εσωκομματικά και αν εκτιμά ότι έχει κλείσει ο κύκλος αποχωρήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ με την αποχώρηση της «Ομπρέλας», ο κ. Κασσελάκης υπογραμμίζει: «Δική μου επιθυμία είναι να οικοδομήσουμε όλοι και όλες μαζί ένα νέο ‘εσωκομματικό σύμφωνο συμβίωσης’ που να ενισχύει τη μεταξύ μας ενότητα με κανόνες σεβαστούς απ’ όλους και κοινή βούληση για αξιόπιστη δημόσια έκφραση του κόμματος».

Προσθέτει ότι οι συνεδριακές αποφάσεις είναι η πολιτική ύλη της ενότητας και πως ταυτόχρονα χρειάζεται και ομοψυχία, ενώ δηλώνει αποφασισμένος να δουλέψει για όλα αυτά όπως και να αξιοποιήσει «όλα τα στελέχη που επιθυμούν να εργαστούν για την επιτυχία των συλλογικών μας στόχων». «’Αρα λοιπόν εύχομαι και ελπίζω να μην υπάρξουν άλλοι που θα μιμηθούν το παράδειγμα της ‘Ομπρέλας’. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας και η καθεμία θα κριθεί από την Ιστορία με βάση τις επιλογές και τις αποφάσεις του», τονίζει. Στο ίδιο πλαίσιο αναφέρει ότι μπορεί και θέλει να συνυπάρξει με όλους όσοι επιθυμούν να λειτουργήσουν όπως περιέγραψε παραπάνω στο πλαίσιο του κόμματος.

Ο κ. Κασσελάκης ρωτήθηκε για τους υψηλούς τόνους της πρωτολογίας του στην Κεντρική Επιτροπή, αναφέροντας ότι «κατέδειξα την υποκρισία και τον παραλογισμό που χαρακτήρισε τα έργα και τις ημέρες κορυφαίων στελεχών της ‘Ομπρέλας’ πριν αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.» και πως «οι ίδιοι άνθρωποι που σχεδίαζαν τη διάσπαση εδώ και καιρό, επιχείρησαν μια δολοφονία χαρακτήρα από την πρώτη στιγμή της εκλογής μου…». Προσθέτει ότι πέραν της φόρτισης του, υπάρχει και η αποφασιστικότητα «να μην ξαναζήσουμε τέτοιες ανθρωποφαγικές και διαλυτικές καταστάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.».

Τα πολιτικά προβλήματα δεν λύνονται με ύβρεις, κατάρες και προσωπικές επιθέσεις

«Τα πολιτικά προβλήματα δεν λύνονται με ύβρεις, κατάρες και προσωπικές επιθέσεις», αναφέρει ερωτηθείς σχετικά με την όξυνση της εσωκομματικής έντασης λόγω της τοξικότητας στα social media. Σημειώνει ότι δεν τον εκφράζει αυτή η τοξικότητα και πως θέλει οι όποιες πολιτικές διαφορές να λύνονται συντεταγμένα στα όργανα του κόμματος. Σχολιάζει ότι «η μελλοντική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν θα κριθεί από ‘εμφύλιους πολέμους’ στα social media, αλλά από το πόσο σοβαρά και συλλογικά θα εργαστούμε από αύριο για την αναγκαία ανασυγκρότηση του κόμματος και του χώρου μας».

Ζητώ και θα ζητώ πάντα τη γνώμη του Αλέξη Τσίπρα

Αναφορικά με εσωκομματικές επικρίσεις που δέχτηκε για την ομιλία του στον ΣΕΒ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει μεταξύ άλλων ότι, όσοι κριτικάρουν, απομονώνουν την αναφορά του στο κεφάλαιο και στα stock options, «ξεχνώντας» την υπόλοιπη ομιλία του και την έμφαση που έδωσε «στην ανάγκη σεβασμού και διεύρυνσης των εργασιακών δικαιωμάτων και της δημιουργίας καλών θέσεων εργασίας με αξιοπρεπείς αμοιβές». Προσθέτει ότι στον Economist επανέλαβε πάγιες θέσεις του κόμματος για την εργασία και τη δίκαιη, βιώσιμη, συμπεριληπτική ανάπτυξη. Σχολιάζει ότι «όσοι έχουν βαλθεί να με παρουσιάζουν ως νεοφιλελεύθερο, προκειμένου να ‘δικαιολογήσουν’ πολιτικά την από καιρό δρομολογημένη διάσπαση που υλοποιούν σήμερα, θα αποτύχουν οικτρά, γιατί πολύ απλά έχουν αντίπαλό τους την πραγματικότητα» που είναι ότι ηγείται «μιας παράταξης που θέλει και θα παλέψει να ξαναγίνει κυβερνώσα Αριστερά, με ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά της στις κοινωνικές ανάγκες, με σύγχρονη, αποτελεσματική λειτουργία και με ξεκάθαρο λόγο και προγραμματικές θέσεις».

Να φτιάξουμε όλοι και όλες μαζί ένα κόμμα που θα ακούει την κοινωνία

Σχετικά με τη θέση του για αδιαμεσολάβητη σχέση με το λαό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι θέλει «να φτιάξουμε όλοι και όλες μαζί ένα κόμμα που θα ακούει την κοινωνία και θα είναι ελκυστικό για την κοινωνική πλειοψηφία». Προσθέτει ότι «η ανάγκη για αδιαμεσολάβητη επαφή και επικοινωνία με τον κόσμο δεν αφορά μόνο τον πρόεδρο του κόμματος, αλλά όλα τα στελέχη των οργάνων του…» και πως «όταν χάνεται αυτή η επαφή και αλληλεπίδραση, τότε αδυνατούμε να ‘διαβάσουμε’ σωστά τις κοινωνικές διεργασίες και άρα να εκτιμήσουμε σωστά τι πρέπει να κάνουμε. Και τότε είναι που χάνουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου».

Σχετικά Άρθρα

Επικοινωνία Παναγιωτόπουλου με τον Ιταλό υπ. Άμυνας

Freedompress

Μητσοτάκης: Ούτε ανασχηματισμός, ούτε εκλογές

Freedompress

Νότης Μηταράκης: «15.853 αιτήσεις για άσυλο οι 11.000 απορρίφθηκαν – Άλλο πρόσφυγας κι άλλο οικονομικός μετανάστης»

Freedompress

Τζανακόπουλος: “Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζει πλέον τον χώρο της Αριστεράς”

Freedompress

Ζαχαράκη: Μη υποχρεωτική η μάσκα στα διαλείμματα

Freedompress

Μάντυ Σεβαστού: Πάγια θέση μας η στρατιωτική υποχώρηση όποιου επιτίθεται

newsroom

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα