Ελλάδα

Νοσοκομείο Ρίου – Πάτρα: Στο 100% η πληρότητα στην παιδιατρική κλινική – Νοσηλεύονται βρέφη

Νοσοκομείο Ρίου – Πάτρα: Στο 100% η πληρότητα στην παιδιατρική κλινική – Νοσηλεύονται βρέφη

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής, Αναστασία Βαρβαρήγου, μίλησε στην ΕΡΤ1 και ανέφερε ότι τα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας είναι γεμάτα, λόγω του μείγματος ιώσεων, γρίπης και κορονοϊού. Σύμφωνα με την ίδια, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών νοσηλεύονται αρκετά βρέφη σε σοβαρή κατάσταση.

«Έχουμε πάρα πολλά παιδιά να προσέρχονται στα εξωτερικά ιατρεία, πολύ περισσότερο τουλάχιστον 60% – 70% προσέλευση μεγαλύτερη από άλλες από εποχές προηγούμενων χρόνων» ανέφερε. Τουλάχιστον 400 παιδιά έχουν περάσει από τα εξωτερικά ιατρεία στο τριήμερο των Χριστουγέννων, δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις».

«Τουλάχιστον 30 παιδιά εισήχθησαν με ιογενείς και μικροβιακές λοιμώξεις. Ένα 60% παρουσίαζε γρίπη. Ένα πολύ μικρό ποσοστό παρουσίαζε Covid-19 λοίμωξη και είχαμε και πάρα πολλά παιδιά με μικροβιακές λοιμώξεις του αναπνευστικού. Έχουμε πάρα πολλά βρέφη, γύρω στο 80%. Η κλινική μας νοσηλεύει αυτή τη στιγμή βρέφη, κάτω των 12 μηνών με αναπνευστικά προβλήματα, από τα οποία μερικά κιόλας είναι σε μέτρια έως και σοβαρή κατάσταση. Έχουμε πνευμονίες, έχουμε μία πληρότητα της κλινικής που αγγίζει το 100%. Οι γιατροί του ΕΣΥ και οι πανεπιστημιακοί γιατροί εργάζονται υπερωριακά προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες» τόνισε.

Η κυρία Βαρβαρήγου συνέστησε στους γονείς, να επικοινωνούν με τον παιδίατρο όταν το παιδί τους εμφανίσει υψηλό πυρετό και αυτός θα κρίνει εάν υπάρχει ανάγκη να το δει ή να πάει σε νοσοκομείο. Τέλος, τόνισε ότι «τα παιδιά που παρουσιάζουν σημεία ίωσης να μένουν στο σπίτι και όχι να πηγαίνουν βόλτα, γιατί με αυτόν τον τρόπο κινδυνεύει και το ίδιο το παιδί να κολλήσει κάτι άλλο ή να πάθει κάποια επιπλοκή, αλλά κυρίως τα άλλα παιδάκια και οι ευπαθείς ομάδες των ενηλίκων να κολλήσουν την ίωση ή τη μικροβιακή λοίμωξη και να αυξάνεται με αυτό τον τρόπο η μεταδοτικότητα και η νοσηρότητα του πληθυσμού».

Σχετικά Άρθρα

Πότε θα επιστρέφουν στα σχολεία οι μαθητές που νόσησαν με κορωνοϊό

Freedompress

Ηράκλειο: Επίδοξος ληστής επιτέθηκε σε δύο κοπέλες αλλά η μία γνώριζε πολεμικές τέχνες και τον ακινητοποίησε

Freedompress

ΚΥΑ: ‘Οχι ένα αλλά…δύο τεστ την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους

Freedompress

Επιφανείς Ομογενείς χαιρετίζουν με μηνύματά τους τα 200 χρόνια από το 1821 μέσω της ΕΡΤ

Freedompress

Βόλος: “Αφηνιασμένη” γυναίκα δάγκωσε τον πρώην σύζυγό της…όταν τον είδε με άλλη

Freedompress

Ιμάμ Αχμέτ: Η κ. Μπακογιάννη μας απαξίωσε… δεν δέχθηκε συνάντηση με Έλληνες Πομάκους

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα