Κύπρος

Νίκος Δένδιας: Στο πλευρό της Ελλάδας το Ισραήλ για το κυπριακό

Νίκος Δένδιας: Στο πλευρό της Ελλάδας το Ισραήλ για το κυπριακό

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Γιαΐρ Λαπίντ είχε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας. Ο κ. Δένδιας μίλησε για την τουρκική επιθετικότητα και την απαράδεκτη στάση της Τουρκίας στο θέμα του Κυπριακού

Ο Νίκος Δένδιας σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνάντησής τους, ευχαρίστησε τον κ. Λαπίντ για την ξεκάθαρη ισραηλινή τοποθέτηση και «τη δυνατότητα ευθείας συνεννόησης μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ για την επιβολή της διεθνούς νομιμότητας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Σημείωσε πως είχε μια «μακρά και ενδιαφέρουσα συνομιλία» με τον Ισραηλινό ομόλογό του, «κατά τη διάρκεια της οποίας επιβεβαιώθηκε η στρατηγική σχέση της Ελλάδας με το Ισραήλ». «Είχα την ευκαιρία να του εκθέσω τις ελληνικές απόψεις» τόνισε.

«Η Ελλάδα είναι πάντοτε υπέρ του Διεθνούς Δικαίου, υποστηρίζει τη λύση των δύο κρατών ως τη λύση του Παλαιστινιακού ζητήματος, καθώς και το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα» σημείωσε.

«Και βέβαια συζητήσαμε για τον ελέφαντα στο δωμάτιο: την τουρκική επιθετικότητα, την απαράδεκτη τουρκική στάση στο θέμα του Κυπριακού», σημείωσε χαρακτηριστικά. «Τον ευχαρίστησα για την ξεκάθαρη ισραηλινή τοποθέτηση και επίσης για τη δυνατότητα ευθείας συνεννόησης μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ για την επιβολή της διεθνούς νομιμότητας στην Ανατολική Μεσόγειο», κατέληξε.

Πηγή: Νίκος Δένδιας: Στο πλευρό της Ελλάδας το Ισραήλ για το κυπριακό

Σχετικά Άρθρα

Φωτιά στην Κύπρο: Διάταγμα προφυλάκισης για τον 67χρονο

Freedompress

Κύπρος: Kαταδικάζει με ψήφισμα την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία

Freedompress

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε τη συνδρομή της Ρωσίας για το Κυπριακό

Freedompress

Κύπρος: Κρατούμενος εντοπίστηκε νεκρός στο κελί του

Freedompress

Νέο αυστηρό πακέτο μέτρων προωθείται από την κυπριακή κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους

Freedompress

Κύπρος: Η Λευκωσία αφαιρεί την κυπριακή υπηκοότητα σε ακόμα τέσσερις Ρώσους

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα