Οικονομία

Νέα κίνητρα για την επανένταξη ανέργων στην εργασία

Νέα κίνητρα για την επανένταξη ανέργων στην εργασία

Παράλληλα προβλέπεται η δημιουργία «Ατομικού λογαριασμού δεξιοτήτων» για κάθε καταρτιζόμενο, η διαχείριση του οποίου θα υλοποιείται μέσα από πλατφόρμα, στην οποία θα διαθέτουν πρόσβαση οι καταρτιζόμενοι, οι εργοδότες τους και οι σύμβουλοι της ΔΥΠΑ. Εάν ο άνεργος αρνηθεί τρεις προσφερόμενες θέσεις εργασίας που είναι σύμφωνες με το ψηφιακό ατομικό σχέδιο δράσης και τα χαρακτηριστικά του, διαγράφεται από το ψηφιακό μητρώο ΔΥΠΑ για 2 έτη. Εισάγονται επίσης εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση παροχών που προβλέπονται για ανέργους.

Ο νόµος που ψηφίστηκε τον Απρίλιο προβλέπει άλλωστε, µεταξύ άλλων, τη θέσπιση του επιδόµατος εργασίας σε επιδοτούµενους ανέργους που θα βρουν δουλειά κατά τη διάρκεια της επιδότησής τους, µπόνους 300 ευρώ στους µακροχρόνια ανέργους ώστε να καταρτίσουν ψηφιακό σχέδιο δράσης, αλλά και διαγραφή από τους καταλόγους του ΟΑΕ∆ σε όσους έχουν εισόδηµα άνω των 20.000 ευρώ ή σε όσους αρνηθούν 3 φορές την ένταξή τους σε κάποια θέση εργασίας ή πρόγραµµα κατάρτισης.

Ο διοικητής της Υπηρεσίας Σπύρος Πρωτοψάλτης απεκάλυψε πως ήδη καταρτίζονται οι πρώτες υπουργικές αποφάσεις και ερµηνευτικές εγκύκλιοι, µε στόχο να ενεργοποιηθεί ο νέος νόµος και να τεθεί στο επίκεντρο των δράσεων της ∆ΥΠΑ η ταχύτερη δυνατή επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας.

Σχετικά Άρθρα

Wall Street: Υψηλά κέρδη για Dow Jones και S&P 500

Freedompress

Τουρκία: Οι τρεις κρατικές τράπεζες διακόπτουν το ρωσικό σύστημα πληρωμών «Mir»

Freedompress

Οι κατηγορίες εργαζομένων που θα πάρουν και τον Ιούνιο το επίδομα των 534 ευρώ

Freedompress

Ο πτωχευτικός κώδικας “κύριο πιάτο” στο μενού των θεσμών

Freedompress

Στις 28 Αυγούστου λήγει η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις – Πότε έρχονται τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ

Freedompress

Ανοίγει η πλατφόρμα για την ενίσχυση επιχειρήσεων με μείωση τζίρου λόγω πανδημίας

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα