Οικονομία

Νέα Δημοσκόπηση βάζει ταφόπλακα στα πολιτικά κόμματα – Νέοι πολιτικοί Αρχηγοί περνούν το κατώφλι της Βουλής

Νέα Δημοσκόπηση βάζει ταφόπλακα στα πολιτικά κόμματα – Νέοι πολιτικοί Αρχηγοί περνούν το κατώφλι της Βουλής

Δημοσκόπηση που έφερε στο φως η εφημερίδα Δημοκρατία, δείχνει ξεκάθαρα την κυβερνητική φθορά. Τα τρία πρώτα κόμματα, μετά βίας συγκεντρώνουν το 65% περίπου των ερωτηθέντων.

Η φθορά δεν ανήκει μόνο στην κυβέρνηση, μα σε όλο το υπάρχον πολιτικό σύστημα, καθιστώντας ιδιαίτερα σημαίνουσα την ανάγκη των πολιτών να στραφούν σε νέες πολιτικές δυνάμεις.

Με τη Νέα Δημοκρατία να στρέφεται στον κεντρώο χώρο, μία προσπάθεια οικειοποίησης των μικρομεσαίων που κάποτε ο σημερινός πρωθυπουργός απευθύνθηκε, πέφτει στο κενό, αφού βρίσκει τους πολίτες δυσαρεστημένους στη διαχείριση της κυβέρνησης σε κάθε κρίσιμο ζήτημα. Το θέμα της ακρίβειας, στο οποίο έρχεται να προστεθεί ένα ιδιαίτερα κρίσιμο ζήτημα όπως το Ουκρανικό, δεν είναι πλέον διαχειρίσιμο. Στον “αντίποδα” ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να προτείνει καμία ουσιαστική λύση και το ΚΙΝΑΛ που εκπροσωπούσε τον κεντρώο χώρο αδυνατεί να παρακολουθήσει τις εξελίξεις.

Στον πατριωτικό χώρο, όπου πάντοτε οι Έλληνες στρέφονται ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσιμες, ο πολίτης δείχνει την πλάτη του στον κάποτε εκπρόσωπό του αφήνοντας την Ελληνική Λύση εκτός βουλής. Κατώτεροι των περιστάσεων; άκρως λαικιστές; έλλειψη εγκυρότητας ή απλά αναποτελεσματικός ο Κ. Βελόπουλος δείχνει πως χάνει τη μάχη για μία εκ νέου είσοδο στη βουλή.

Σε ποιόν όμως ανήκει το 24%;;;

Σε ένα μεγάλο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας, που δείχνει να αποστρέφεται το παλιό και να στρέφεται στο καινούριο. Από τα κόμματα που θα μπορούσαν να ενταχθούν στα “αδιευκρίνιστα – λοιπά”, πέρα από κινήματα της τάξης του 0,6% και 0,4% τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ. ως νέα ανερχόμενη δύναμη δείχνει να είναι το κίνημα “Ελεύθεροι Ξανά” του πολύ γνωστού πλέον καρδιολόγου Φαίδωνα Βόβολη.

Κύκλοι κυβερνητικοί και μή, μιλούν για κρυφές δημοσκοπήσεις στις οποίες τα ποσοστά του γνωστού καρδιολόγου δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα.

Το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη παρ’ όλο που είχε κάποιο σταθερό κοινό, θα μπορούσε να αποτελέσει κάποια υπολογίσιμη δύναμη, με κάποιον σοβαρό εκπρόσωπο, δεδομένου πως ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν μπορεί να ηγηθεί.

Θα μπορούσε λοιπόν να γίνει η ανατροπή στην πολιτική σκηνή της χώρας;

Τώρα πλέον είναι η κατάλληλη στιγμή. Η στιγμή που ο τόπος έχει ανάγκη για να προχωρήσει μπροστά, απαλλαγμένος από βαρίδια, σκάνδαλα και φθαρμένα πρόσωπα.

Μένει να το δούμε. Όπως όλα δείχνουν, η κάλπη είναι μπροστά μας.

Σχετικά Άρθρα

Ανοιχτά τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ την Κυριακή

Freedompress

«Έρχεται» νέο πακέτο μέτρων στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων – Τι θα προβλέπει

Freedompress

ΟΗΕ: «Για να επιβληθεί η οικολογική ατζέντα χρειάζεται ένα «lockdown» στην παγκόσμια οικονομία»!

Freedompress

Πορτογάλος ΥΠΟΙΚ: Διατήρηση αναστολής των δημοσιονομικών κανόνων ως το 2022

Freedompress

Wall Street: Ράλι 550 μονάδων για τον Dow Jones

Freedompress

ΟΑΕΔ: “Καλπάζει” η αύξηση της ανεργίας για τον μήνα Φεβρουάριο

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα