Ελλάδα

Νέα απάτη στο Βόλο: Γυναίκα μετέφερε 8.000 ευρώ από το λογαριασμό βιοτέχνη

Νέα απάτη στο Βόλο: Γυναίκα μετέφερε 8.000 ευρώ από το λογαριασμό βιοτέχνη

Προκαταρκτική έρευνα διενεργεί η Ασφάλεια Βόλου μετά τη μήνυση που υπέβαλε ένας 60χρονος ιδιοκτήτης βιοτεχνίας ειδών ένδυσης,

σε βάρος μιας άγνωστης γυναίκας που εμφανίστηκε ως πελάτισσα και έβαλε «χέρι» στον τραπεζικό λογαριασμό του αποσπώντας μεγάλο χρηματικό ποσό.

Όπως κατήγγειλε το θύμα, η δράστιδα του τηλεφώνησε τον περασμένο Δεκέμβριο και έκανε παραγγελία διαφόρων προϊόντων σημαντικής αξίας, τα οποία ζήτησε να καταθέσει ηλεκτρονικά στον λογαριασμό του.

Ο 60χρονος δεν είχε εξοικείωση με την χρήση του e-banking και ακολούθησε τις οδηγίες που του έδινε τηλεφωνικά η «πελάτισσα», στην οποία έδωσε τα απόρρητα στοιχεία και τον προσωρινό κωδικό που έλαβε με sms.

Έτσι, της παραχώρησε πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό, από τον οποίο μετέφερε σε άλλους το ποσό των 8.000 ευρώ.

Η Ασφάλεια ερευνά την υπόθεση αναζητώντας την πορεία των χρημάτων και σχημάτισε δικογραφία για απάτη μέσω υπολογιστή σε βάρος αγνώστου.

 

Σχετικά Άρθρα

Στη Σκιάθο ο σεΐχης του Κατάρ – Με θαλαμηγό 133 μέτρων

Freedompress

Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Τα δεδομένα της Πέμπτης θα κρίνουν τις αποφάσεις για σχολεία-αγορά

Freedompress

Βόλος: Το πολυτελές «Norwegian Jade» με 3.000 επιβάτες θα «δέσει» την Τετάρτη στο λιμάνι

Freedompress

«Ελλάδα 2021»: 200 χρόνια μετά την Επανάσταση – Ξεκινά η επετειακή χρονιά

Freedompress

Μαζική στροφή στην «πράσινη» ενέργεια από μεγάλους ενεργειακούς ομίλους

Freedompress

Υπόθεση Λιγνάδη: Σφοδρές αλληλοκατηγορίες μεταξύ Κούγια και Βλάχου

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα