Ελλάδα

Μόνο το 9% των απόφοιτων πανεπιστημίου στην ΕΕ έχουν σπουδάσει στο εξωτερικό

Μόνο το 9% των απόφοιτων πανεπιστημίου στην ΕΕ έχουν σπουδάσει στο εξωτερικό

Το 2021 αποφοίτησαν περίπου 4,3 εκατομμύρια πτυχιούχοι στην ΕΕ, από τους οποίους μόνο οι 386.900 είχαν σπουδάσει στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια του πτυχίου τους, για τουλάχιστον 3 μήνες.

Μεταξύ των χωρών της ΕΕ, ο μεγαλύτερος αριθμός αποφοίτων που σπούδασαν έστω και για τρεις μήνες στο εξωτερικό, ήταν στη Γαλλία, με περίπου 176.100 φοιτητές, ή ποσοστό 45,5% του συνόλου. Δεύτερη, έρχεται η Γερμανία με ποσοστό 17,8%, με 68.700 φοιτητές που σπούδασαν στο εξωτερικό. Η Ισπανία κατέλαβε την τρίτη θέση με περίπου 40.100 φοιτητές και ποσοστό 10,4%.

Οι τρεις κύριοι προορισμοί για τους φοιτητές πανεπιστημίου της ΕΕ στο εξωτερικό είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, σε ποσοστό 10,7% , η Ισπανία (9,4%) και οι Ηνωμένες Πολιτείες (7,5%).

Σε ορισμένες περιπτώσεις, παράγοντες όπως η γλώσσα, οι πολιτιστικοί και ιστορικοί δεσμοί, καθώς και η γεωγραφική εγγύτητα παίζουν σημαντικό ρόλο. Ορισμένες χώρες της ΕΕ προσελκύουν υψηλά ποσοστά φοιτητών από συγκεκριμένες χώρες της ΕΕ. Η Ελλάδα, για παράδειγμα, είχε μακράν το υψηλότερο ποσοστό φοιτητών από την Κύπρο, 68%. Η Γερμανία έλαβε το 29,9% φοιτητών από το Λουξεμβούργο, ενώ η Τσεχία φιλοξένησε το 27% των φοιτητών από τη Σλοβακία.

Εξετάζοντας τους τρεις κορυφαίους προορισμούς εντός της ΕΕ, η Ισπανία και η Γερμανία είναι οι πιο συνηθισμένοι προορισμοί, ενώ μεταξύ των χωρών εκτός ΕΕ, οι κορυφαίοι προορισμοί είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αυστραλία.

Σχετικά Άρθρα

Ηλιάδης για την Τζωρτζίνα: «Δεν είχε ενημερωθεί μόνο το Χαμόγελο του Παιδιού»

Freedompress

Μάχη με τις φλόγες στην Αχαΐα! Όλα ξεκίνησαν από εργασίες σε ξωκλήσι!

Freedompress

«Απόβαση» στη Βουλγαρία με 50 πούλμαν: Τα… ξέφρενα πάρτι Ελλήνων στο Μπάνσκο – Δείτε βίντεο

Freedompress

Κακοκαιρία: «Σαρώνει η Μήδεια» -Στα λευκά η χώρα- Πυκνές χιονοπτώσεις- Δείτε live την πορεία

Freedompress

Μπουζούκια στην εποχή του κορονοϊού – Τι αλλάζει στην διασκέδαση

Freedompress

Δικαστικό «μπλόκο» στα… ενοχλητικά διαφημιστικά τηλεφωνήματα

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα