Ελλάδα

Meteo: Διπρόσωπος ο Σεπτέμβρης – Αλλού κρύο αλλού ζέστη

Meteo: Διπρόσωπος ο Σεπτέμβρης – Αλλού κρύο αλλού ζέστη

Το meteo.gr κατέγραψε τα δυο διαφορετικά πρόσωπα του μήνα που πέρασε, καθώς η θερμοκρασία κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, και σε χαμηλά επίπεδα στην Κεντρική Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, όπως δείχνουν τα στοιχεία στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο φετινός Σεπτέμβριος χαρακτηρίστηκε από πολλές ημέρες με θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας, και ιδιαίτερα στη Θράκη ήταν ένας από τους θερμότερους μήνες για Σεπτέμβριο από το 2010.

Στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες αρνητικές αποκλίσεις θερμοκρασίας, με τις μέσες μηνιαίες τιμές να κυμαίνονται 0.7 °C και 0.6 °C αντίστοιχα, κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Ο χάρτης δείχνει τις αποκλίσεις της μέσης μέγιστης θερμοκρασίας τον Σεπτέμβριο 2023 ανά γεωγραφικό διαμέρισμα.

Το επόμενο γράφημα παρουσιάζει την κατάταξη του μήνα Σεπτεμβρίου ανά έτος, ανάλογα με τη μέση μηνιαία τιμή της μέγιστης θερμοκρασίας. Συνολικά για τη Βόρεια Ελλάδα, ήταν ο 3ος πιο θερμός Σεπτέμβριος από το 2010, όπως και για τα Νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Για τη Θεσσαλία, ήταν ο 2ος πιο ψυχρός μήνας τα τελευταία 14 χρόνια, και για τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο ήταν ο 4ος πιο ψυχρός.

Στην Κεντρική Ελλάδα κατά την κακοκαιρία “Daniel” το διάστημα 4-6 Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες αρνητικές αποκλίσεις θερμοκρασίας, έως και 14 °C κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στην Αθήνα, η μέση μηνιαία τιμή απόκλισης της μέγιστης θερμοκρασίας ήταν -0,5 °C, με 18 από τις 30 ημέρες του μήνα να είναι ψυχρότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στη Θεσσαλονίκη, 19 ημέρες του μήνα ήταν θερμότερες από τη μέση τιμή της περιόδου 2010-2019, όπου η μέση μέγιστη θερμοκρασία του μήνα κυμάνθηκε 0,7ºC πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

Στη Δράμα και το Κιλκίς παρατηρήθηκαν οι περισσότερες ημέρες με θετική απόκλιση θερμοκρασίας (24 ημέρες) και ακολουθούν η Ξάνθη και η Αλεξανδρούπολη με 23 ημέρες.

Στο τελευταίο γράφημα εμφανίζονται οι τιμές των αποκλίσεων και για τους 51 μετεωρολογικούς σταθμούς.

Σχετικά Άρθρα

Νέα στοιχεία για τον «ψευτογιατρό»: Οι απάτες και ο τιμοκατάλογος

Freedompress

Παππούς 16χρονου Ρομά: Αν δεν δικαστεί ο αστυνομικός, θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας

Freedompress

Νέα βόμβα – Ευρήματα φρίκης σε δομή ΑμεΑ: Απέκρυψαν θανάτους παιδιών

Freedompress

Σοκάρει η περιγραφή της 26χρονης στην Αγία Μαρίνα: «Φώναζαν και γελούσαν δυνατά και μου έσκιζαν τα ρούχα»

Freedompress

Πάτρα: Ανταλλαγή πυροβολισμών με έναν σοβαρά τραυματία στην περιοχή της Αγίας Σοφίας

Freedompress

Ο καιρός την Παρασκευή: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα