Κόσμος

Μεντβέντεφ: Η Πολωνία οφείλει να επιστρέψει τα εδάφη της Δυτικής Ουκρανίας

Μεντβέντεφ: Η Πολωνία οφείλει να επιστρέψει τα εδάφη της Δυτικής Ουκρανίας

Η Πολωνία έχει πάψει να κρύβει την επιθυμία της να προσαρτήσει μέρος του εδάφους της Ουκρανίας , δήλωσε στις 6 Μαΐου ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ , αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, όπως αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Σχολίασε τις δηλώσεις του Πολωνού προέδρου Αντρέι Ντούντα ότι δεν θα υπάρχουν κρατικά σύνορα με την Ουκρανία τις επόμενες δεκαετίες.

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, αυτά τα λόγια μπορούν να θεωρηθούν ως επίσημη αναγνώριση των εδαφικών διεκδικήσεων κατά της Ουκρανίας – «οι μάσκες έχουν πέσει», είπε χαρακτηριστικά.

«Η Δυτική Ουκρανία θα είναι ένα ευπρόσδεκτο απόκτημα για την Πολωνία, η οποία διψάει για την επιστροφή των εδαφών της. Φυσικά, κάτω από το πέπλο όμορφων λέξεων για την αιώνια αδελφοσύνη. Αλλά τι θα κάνει ο παραιτηθείς Ουκρανός γείτονας για χάρη ενός απατηλού ονείρου για μια ευτυχισμένη ζωή κάτω από την ομπρέλα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», έγραψε ο Μεντβέντεφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα «ξόρκια» του Ντούντα είναι απλώς ένα κάλυμμα για την ουσιαστική προσάρτηση του εδάφους της Δυτικής Ουκρανίας, στην οποία οδηγούν οι φανταστικοί πόνοι του πρώην μεγαλείου των Πολωνών.

«Το έργο είναι απλό – να ανακτήσουμε τα πολυπόθητα ιστορικά εδάφη, κρυμμένα πίσω από την επιθετική αντιρωσική ρητορική και τα ψεύτικα λόγια για την κοινή ευτυχία με την «χωρίς σύνορα» Ουκρανία. Για να εκδικηθούμε τις πολυάριθμες διαμελίσεις της Πολωνίας», δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Είναι σίγουρος ότι η φανταστική αδελφότητα δεν θα φέρει τίποτα στο Κίεβο παρά μόνο την απώλεια του κράτους.

Σχετικά Άρθρα

Κίνα προς G7: Tελείωσαν οι ημέρες που οι «μικρές» ομάδες χωρών καθόριζαν την τύχη του κόσμου

Freedompress

Bloomberg: Ο Ερντογάν αψηφά τη Δύση και απομονώνεται – Τα νεοοθωμανικά του όνειρα

Freedompress

Αρμενία: «Η χώρα μας πληρώνει σε ρούβλια την Ρωσία για το φυσικό αέριο»

Freedompress

Κορονοϊός: Χαροπαλεύει στην εντατική η ΥΠΕΞ του Βελγίου Σοφί Βιλμές

Freedompress

Κορονοϊός: Βρέθηκε ένα κρούσμα στη Κασγκάρ και έκαναν τεστ σε 5 εκατ.!

Freedompress

Βρετανία: Τέλος το lockdown από τις 2 Δεκεμβρίου

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα