Πολιτισμός

Μενδώνη: Μνημόνιο συνεργασίας με τις ΗΠΑ και για την επιστροφή πολιτιστικών αγαθών

Μενδώνη: Μνημόνιο συνεργασίας με τις ΗΠΑ και για την επιστροφή πολιτιστικών αγαθών

Περιορισμό των εισαγωγών πολιτιστικών αγαθών στις ΗΠΑ που διακινούνται παράνομα, προβλέπει το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε η υπουργός Πολιτισμού με την Λι Σάτερφιλντ

Μνημόνιο συνεργασίας για τον πολιτισμό υπέγραψαν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη με την Αναπληρώτρια Υπουργό Εξωτερικών υπεύθυνη για θέματα Παιδείας και Πολιτισμού Λι Σάτερφιλντ (Lee Satterfield), η οποία στη συνέχεια ξεναγήθηκε στην Αρχαία Αγορά.

«Ήδη κυρώσαμε με την υπογραφή μας το μνημόνιο συνεργασίας για τον περιορισμό των εισαγωγών πολιτιστικών αγαθών στις ΗΠΑ που διακινούνται παράνομα. Αυτό μας επιτρέπει και ήδη έχουμε απτά αποτελέσματα, στην επιστροφή πολιτιστικών αγαθών από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα» τόνισε η υπουργός Πολιτισμού.

Υπενθυμίζοντας ότι η πολιτιστική συνεργασία είναι ένας από τους βασικούς τομείς και του 4ου γύρου Στρατηγικού Διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών, η κυρία Μενδώνη αναφέρθηκε στο κοινό σχέδιο για τα επόμενα 4 χρόνια.

«Η στρατηγική συνεργασία στα θέματα της κινηματογραφικής βιομηχανίας και ειδικά η ανταλλαγή τεχνογνωσίας για τις δεξιότητες του προσωπικού των καλλιτεχνών και όλων των εργαζομένων« προωθείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και την Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα υπό την αιγίδα και της Αμερικανικής και της Ελληνικής Κυβέρνησης, είπε η υπουργός Πολιτισμού.

Υπενθύμισε επίσης τις κοινές δράσεις για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς υλικής και άυλης από τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης, υπενθυμίζοντας ότι ήδη πραγματοποιήθηκε κοινό σεμινάριο τον προηγούμενο Σεπτέμβρη και θα επαναληφθεί και το προσεχές φθινόπωρο στη Βόρεια Ελλάδα, πιθανότατα στη Θεσσαλονίκη.

Σχετικά Άρθρα

Άρτεμις: Η Κυνηγός των «Ψυχών» – Όταν η αρχαία Ελληνική μυθολογία «Εμπνέει», «Κοσμεί» και «Σημαίνει»….!

Freedompress

Κινηματογράφος: Επιπλέον χρηματοδοτήσεις σε σενάρια και ταινίες

Freedompress

Οκτώβριος: Γιατί είναι ο μόνος μήνας που δεν παίρνει «μ»

Freedompress

Γιατί οι Δελφοί έστειλαν τους Σπαρτιάτες στην Χιλή; Τι πήγαν να φυλάξουν;

Freedompress

Μεξικό: Η μεγαλύτερη πυραμίδα στον κόσμο είναι «καμουφλαρισμένη» ως λόφος και στην κορυφή έχει Εκκλησία!

Freedompress

Σε ποιους ανήκουν οι σαρκοφάγοι που βρέθηκαν μετά την πυρκαγιά της Notre-Dame;

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα