Υγεία

Μεγάλη απειλή για τους άνδρες η σεξουαλική μετάδοση του κορονοϊού

Μεγάλη απειλή για τους άνδρες η σεξουαλική μετάδοση του κορονοϊού

Μια μελέτη από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι διαπίστωσε ότι το COVID-19 μπορεί να βλάψει τους ιστούς των όρχεων και κατά συνέπεια να επηρεάσει τη γονιμότητα των ανδρών και μάλιστα υποδηλώνει ότι θα μπορούσε να μεταδοθεί σεξουαλικά.

Η έρευνα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι αποκαλύπτει ότι το COVID-19 μπορεί να εισβάλει στους ιστούς των όρχεων σε ορισμένους άνδρες που έχουν μολυνθεί από τον ιό, είτε είναι συμπτωματικοί είτε όχι.

“Αυτά τα ευρήματα θα μπορούσαν να είναι το πρώτο βήμα για να ανακαλυφθεί ο πιθανός αντίκτυπος του covid-19 στην ανδρική γονιμότητα και εάν ο ιός μπορεί να μεταδοθεί σεξουαλικά “, δήλωσε ο κύριος συγγραφέας της μελέτης, Ranjith Ramasamy, καθηγητής και διευθυντής αναπαραγωγικής ουρολογίας στο σχολείο.

Η ομάδα των ερευνητών πραγματοποίησε έξι βιοψίες σε άνδρες που πέθαναν από το covid-19 και ακόμη και σε έναν ασθενή που ανένηψε από την ασθένεια που προκλήθηκε από τον νέο κορονοϊό και ο οποίος ήταν ασυμπτωματικός, “αλλά έδειξε ακόμη την παρουσία του ιού στο όρχεις,” διευκρίνισε ο συγγραφέας.

Πρόσθεσε ότι η παραπάνω υπόθεση ήταν ένα «γεγονός αξιοσημείωτο και σίγουρα άξιο περαιτέρω διερεύνησης» , ενώ τρία άλλα δείγματα βρήκαν «κακή λειτουργία του σπέρματος».

«Είναι ένας ιός που συνδέεται με έναν υποδοχέα που υπάρχει σχεδόν σε όλα τα όργανα του σώματος. Στην πραγματικότητα, τα τρία πιο σημαντικά όργανα στα οποία οι υποδοχείς βρίσκονται στην υψηλότερη πυκνότητα είναι οι πνεύμονες, τα νεφρά και οι όρχεις», είπε ο ερευνητής.

Ο Ramasamy είπε ότι χρειάζονται περισσότερες μελέτες για να εκτιμηθεί ακριβώς “πώς ο ιστός των όρχεων ανταποκρίνεται στον ιό και τι θα μπορούσε να σημαίνει για τη γονιμότητα των ανδρών και τη σεξουαλική μετάδοση”.

Πηγή: Μεγάλη απειλή για τους άνδρες η σεξουαλική μετάδοση του κορονοϊού

Σχετικά Άρθρα

Έρευνα: Κίνδυνος άνοιας για όσους κοιμούνται λιγότερες από έξι ώρες

Freedompress

Βάλτε το πρωινό περπάτημα στην καθημερινότητά σας

Freedompress

Κανέλα: Ένα φυσικό συστατικό για όσους έχουν “ζάχαρο”

Freedompress

Απώλεια βάρους: Τρία μικρά μυστικά χωρίς να γυμναστείτε καθόλου

Freedompress

Βιταμίνη Β12: Τα συμπτώματα του οργανισμού που αποκαλύπτουν την έλλειψη

Freedompress

Ρώσοι επιστήμονες: Kανένα περιστατικό θρόμβωσης από το εμβόλιο Sputnik-V

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα