Freedom Press
Κόσμος

Με θετικό μάτι «βλέπουν» 7 στους 10 Ευρωπαίους τα ηλεκτρικά οχήματα

Με θετικό μάτι «βλέπουν» 7 στους 10 Ευρωπαίους τα ηλεκτρικά οχήματα

Η συγκεκριμένη πανευρωπαϊκή έρευνα είναι η πιο ολοκληρωμένη έρευνα της Nissan σχετικά με τις οδηγικές συνήθειες και την εμπειρία φόρτισης των οδηγών EVs, μέχρι σήμερα. Καταρρίπτοντας πολλούς από τους μύθους που σήμερα εμποδίζουν τους οδηγούς να κάνουν τη μετάβαση, η έρευνα δείχνει ότι υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να αποκτήσετε ένα EV.

Για να καταλάβει τι παρακινεί ή εμποδίζει τους οδηγούς να στραφούν στην ηλεκτρική κινητικότητα, η Nissan διεξήγαγε την έρευνα σε 7.000 αυτοκινητιστές σε ολόκληρη την Ευρώπη, διαχωρίζοντας το δείγμα  των ερωτηθέντων αυτοκινητιστών EV και ICE (κινητήρα εσωτερικής καύσης).  Τα αρχικά ευρήματα που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα, αποκάλυψαν ότι η ικανοποίηση των οδηγών από ένα EV  βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, με το 89%  των οδηγών EV να δηλώνουν ότι η μετάβαση σε ένα ηλεκτρικό όχημα ήταν η σωστή απόφαση. Το 74% αισθάνονται πιο άνετοι και το 77% το βρίσκουν πιο ξεκούραστο στην οδήγηση από ό, τι ένα όχημα ICE.

Επιπλέον, η πλειοψηφία (70%) των οδηγών παραδέχεται ότι η αυτονομία των EVs τους είναι καλύτερη από την αναμενόμενη πριν από την αγορά.

“Με αυτήν τη νέα έρευνα, βλέπουμε από πρώτο χέρι ότι οι Ευρωπαίοι οδηγοί αγκαλιάζουν την ηλεκτροκίνηση. Καθώς συνεχίζουν να διερευνούν τι προσφέρουν τα ηλεκτρικά οχήματα, δεσμευόμαστε να τους δείξουμε τα τεράστια οφέλη της ηλεκτρικής κινητικότητας και πόσο εύκολο στην πραγματικότητα είναι να κάνουμε αυτή την μετάβαση” δήλωσε ο Arnaud Charpentier, Περιφερειακός αντιπρόεδρος της Nissan AMIEO, αρμόδιος για την Προϊοντική Στρατηγική και την Τιμολόγηση.

“Από το χαμηλό κόστος χρήσης  έως τις εκπληκτικές επιδόσεις, ηλεκτρικά αυτοκίνητα όπως το Nissan Leaf έχουν αναβαθμίσει την καθημερινή οδηγική εμπειρία προς το καλύτερο”.

Παρά τις αντιθέσεις που προκύπτουν μεταξύ των αυτοκινητιστών EV και των αντίστοιχων ICE, η σημασία της βιωσιμότητας παραμένει ξεκάθαρη, με  σχεδόν το 85%  όλων των οδηγών που ερωτήθηκαν να εκτιμούν την αξία των πρώτων για το ότι είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Η δύναμη της αλλαγής

Η έρευνα απεικονίζει την ηλεκτρική οδήγηση ως ευχάριστη και επιθυμητή, με το  89% των Ευρωπαίων οδηγών EV να είναι ικανοποιημένοι με την εμπειρία τους και το 78% να δηλώνει ότι είναι καλύτερη από αυτό που ανέμεναν.

Επιπλέον, πάνω από το ένα τρίτο (34%) των οδηγών EV αποφάσισαν να κάνουν την αλλαγή, χάρη στην προηγμένη τεχνολογία που προσφέρουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αποδεικνύοντας τον βασικό ρόλο που διαδραματίζουν αυτά τα χαρακτηριστικά στην ενίσχυση της απόλαυσης πίσω από το τιμόνι.

Σχεδόν το ένα τρίτο (31%) των οδηγών ICE που εξετάζουν την αγορά ενός EV, επιβεβαιώνουν με την σειρά τους  ότι η προηγμένη τεχνολογία τους δελεάζει για την μετάβαση αυτή,  καθιστώντας τον ρόλο του ηλεκτρικού οχήματος στην ηλεκτρική επανάσταση πιο εμφανή από ποτέ.

Έλεγχος του κλίματος

Η έρευνα κατέδειξε ότι σχεδόν οι μισοί (49%) εκ των οδηγών ICE σκέφτονται την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση,  καθώς τα ηλεκτρικά οχήματα είναι φιλικά προς το περιβάλλον, με το 40%  των οδηγών EV  να έχουν πραγματοποιήσει την συγκεκριμένη αγορά για τον ίδιο λόγο. Το 33%  των οδηγών EV έλαβε την απόφαση λόγω των μηδενικών εκπομπών των ηλεκτρικών οχημάτων, υπογραμμίζοντας περαιτέρω τη σημασία της φιλικής προς το περιβάλλον κινητικότητας. Αυτό επαληθεύεται με τον καλύτερο τρόπο από το γεγονός ότι την τελευταία δεκαετία οι ιδιοκτήτες του Nissan Leaf απέτρεψαν την εκπομπή περισσότερων από 2,5 εκατομμυρίων τόνων CO2 στην ατμόσφαιρα, παγκοσμίως.

Για να αποδείξει περαιτέρω τη δέσμευση της  να αντιμετωπίσει τις κλιματικές προκλήσεις, η Nissan έχει θέσει ως στόχο να επιτύχει την ουδετερότητα του άνθρακα στις δραστηριότητές της και στον κύκλο ζωής των προϊόντων της, έως το 2050. Για την Ευρώπη, τα ηλεκτροκίνητα οχήματα θα αντιπροσωπεύουν περίπου το ήμισυ των πωλήσεων της έως το τέλος της οικονομικής χρήσης του 2023, ενώ θα επεκτείνει την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές  στο εργοστάσιό της στο Sunderland με το 20% της ενέργειας του εργοστασίου να προέρχεται από όλες τις επιτόπιες ανανεώσιμες πηγές και να είναι αρκετή για να κατασκευάσει κάθε Nissan Leaf που πωλείται στην Ευρώπη.

Πηγή: Με θετικό μάτι «βλέπουν» 7 στους 10 Ευρωπαίους τα ηλεκτρικά οχήματα

Σχετικά Άρθρα

Πολιτική «ανάφλεξη» στο Λίβανο – Στον «δρόμο» για πρόωρες εκλογές

Freedompress

Λίβανος: Σκηνές αποκάλυψης στην Βηρυτό – Κόλαση του Δάντη – Δεκάδες νεκροί και τραυματίες (βίντεο)

Freedompress

Βραζιλία: Αίτημα έγκρισης για το εμβόλιό της κατέθεσε η Pfizer

Freedompress

«Η άλωση του Καπιτωλίου ήταν μια άμυνα της Δημοκρατίας»

Freedompress

Μέρκελ: Άρση του lockdown υπό προϋποθέσεις

Freedompress

Γερμανία: Αποφασίστηκε ενίσχυση των υγειονομικών ελέγχων στα σύνορα με τη Γαλλία

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα