Πολιτισμός

Μαίρη Χρονοπούλου: Η Μεγάλη Κυρία του Ελληνικού Κινηματογράφου “περνάει” στην αιωνιότητα με τρόπο μοναδικό! Χαίρε Μαίρη!

Μαίρη Χρονοπούλου: Η Μεγάλη Κυρία του Ελληνικού Κινηματογράφου “περνάει” στην αιωνιότητα με τρόπο μοναδικό! Χαίρε Μαίρη!

«Εμένα δεν θα με πάνε στην εκκλησία να ακούσω εκείνες τις φρικτές λέξεις» είχε δηλώσει

Η Μαίρη Χρονοπούλου είχε προνοήσει να αφήσει γραπτώς τις επιθυμίες της, για τον τρόπο με τον οποίο θα την αποχαιρετήσουν. Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, η ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 90 ετών.

Τα δημοσιεύματα γύρω από το τι θα συμβεί με την κηδεία της πληθαίνουν, μιας και η επιθυμία της ήταν να αποτεφρωθεί.

«Γιατί έρχεται το τέλος μου. Αυτά τα έχω οργανώσει όλα. Πιστεύω αιρετικά. Εμένα δεν θα με πάνε στην εκκλησία να ακούσω εκείνες τις φρικτές λέξεις. Ο δικός μου πνευματικός θα πει τις προσευχές που λέω κάθε βράδυ κι όσα έχω διαλέξει και μετά θα με κάψουν. Θέλω να πιστεύω ότι θα έχω την πιο πλούσια κηδεία του κόσμου» είχε αναφέρει.

Η Μαίρη Χρονοπούλου είχε κάνει ξεκάθαρο το τι θέλει να συμβεί όταν φύγει από τη ζωή. Ωστόσο, όπως είχε σκεφτεί και εκείνη «αν με ρωτάς πως θα πάρουν οι φίλοι μου αυτήν την απόφασή μου; Εκείνο που είναι βέβαιο, ένας πολύ πολύ αγαπητός μου άνθρωπος γίνεται έξαλλος όταν το ακούει. Κι είπε ότι θα κάνει το παν για να το εμποδίσει! Λυπάμαι, καλέ μου, που οι απόψεις μας διίστανται!».

Μέχρι ώρας δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση από τους ανθρώπους που θα αποφασίσουν πώς θα αποχαιρετήσουν τη «μεγάλη κυρία» του ελληνικού κινηματογράφου.

Η χάρη που ζήτησε από την Ευανθία Ρεμπούτσικα

«Ζήτησα από την αγαπημένη μου φίλη Ευανθία Ρεμπούτσικα μία χάρη, να μου γράψει ένα μικρό ρέκβιεμ μουσικό. Θα έρθει στην Ριτσώνα και με το υπέροχο κόκκινο βιολί της θα μου παίξει αυτό το κομμάτι πριν από την καύση. Αισθάνομαι αυτοκράτειρα με αυτό και μου αρέσει» έχει αποκαλύψει επίσης.

Στο παρελθόν, είχε πει στην Espresso: «Εγώ το κάνω συμβολαιογραφικά. Την όλη διαδικασία παραλαβής της σορού μου, όταν εγκαταλείψω αυτόν τον κόσμο, διότι δεν είναι μόνο η καύση που με απασχολεί αλλά κι όλη η διαδικασία που θα προηγηθεί. Τα έχω όλα μυστικά, όπως κι όλη αυτή την ιστορία, υπό απόλυτη σεμνότητα και λιτά. Η τελευταία μου εναπόθεση θα είναι σε χρώμα λευκό. Κι όχι φέρετρο. Κανείς δεν θα ξέρει που θα βρίσκομαι.

«Το τελευταίο “πάρτι»” έχει άλλο πλάνο! Η καύση είναι εξαγνισμός! Είναι προτιμότερο να σε σπαράζουν τα σκαθάρια και τα σκουλήκια; Δείξε μου -σε όλη την ανθρώπινη ιστορία- έναν αθάνατο! Έζησε ποτέ κανείς αιώνια; Μια απλή μετάβαση είναι! Είναι η μοίρα μας».

Σχετικά Άρθρα

Μηχανισμός Αντικυθήρων: Βρήκαν πώς λειτουργούν τα γρανάζια – «Αθλος της αρχαίας ελληνικής μεγαλοφυΐας»

Freedompress

Η Αλεξάνδρεια είχε χτιστεί να ευθυγραμμίζεται με τον Ήλιο την ημέρα των γενεθλίων τού Μ. Αλεξάνδρου

Freedompress

Τι θα δούμε το καλοκαίρι σε Ηρώδειο, Επίδαυρο – Ποιοι καλλιτέχνες θα βγουν σε συναυλίες

Freedompress

Η μυστηριώδης ανακάλυψη του τάφου του Τουταγχαμών για πρώτη φορά σε έγχρωμες φωτογραφίες

Freedompress

Οι νομασίες των αρχαίων ελληνικών φύλων που προήλθε το ελληνικό Έθνος

Freedompress

Διαδραστικός χάρτης με δημοτικά τραγούδια του 1821

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα