Ελλάδα

Λέρος: Γιατρός του Νοσοκομείου ζητά ηλεκτρικά πατίνια για να κινείται το προσωπικό

Λέρος: Γιατρός του Νοσοκομείου ζητά ηλεκτρικά πατίνια για να κινείται το προσωπικό

Μια πραγματικά πρωτότυπη απαίτηση είχε γιατρός στο Νοσοκομείου της Λέρου. Με γραπτό αίτημά του ζήτησε την προμήθεια 10 ηλεκτρικών πατινιών για να επισπεύδονται οι μετακινήσεις του προσωπικού εντός του νοσοκομείου

Σύμφωνα με το έγγραφο του γιατρού που κοινοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στο Νοσοκομείο της Λέρου, γιατρός ουρολόγος και Διευθυντής Κλινικής, είχε ένα «πρωτότυπο και απίθανο αίτημα» προς τη διοίκηση, το οποίο αποδεικνύει όπως λένε σκωπτικά οι εργαζόμενοι ότι η ζωή τους… «έχει γίνει πατίνι».

«Ειρωνικό ή πραγματικό το αίτημα οδηγεί τις διεκδικήσεις μας σε άλλο επίπεδο. Κρίμα που δεν ξέρουμε να οδηγούμε όλοι ηλεκτρικά πατίνια. Ήταν μια λύση με τόσες ελλείψεις προσωπικού που έχουμε στα νοσοκομεία. Δεν είναι εύκολο να καλύπτουν τις αποστάσεις στα μεγάλα Νοσοκομεία οι τόσοι λίγοι γιατροί και νοσηλευτές που διαθέτουμε με τις συνεχείς μετακινήσεις από τμήμα σε τμήμα», σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Το «ζωτικής σημασίας» αίτημα του γιατρού
Το «ΑΙΤΗΜΑ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ», τιτλοφορεί και υπογράφει ο ίδιος ο Διευθυντής του Χειρουργικού Τομέα του Νοσοκομείου, Χαρίλαος Μπαλιάκος.

«Σοβαρά και έντονα» συνιστά, μετά την έκδοση άδειας λειτουργίας των Νέων Εξωτερικών Ιατρείων που έχουν πρόσφατα κατασκευαστεί και την ολοκλήρωση της μετακόμισης, επειδή οι αποστάσεις εντός του αύλειου χώρου του νοσοκομείου για τις μετακινήσεις των γιατρών είναι μεγάλες, το νοσοκομείο να προμηθευτεί … τουλάχιστον 10 ηλεκτρικά πατίνια «ώστε να είναι δυνατή, η γρήγορη και αποτελεσματική μετακίνηση των γιατρών και των νοσηλευτών από τα Εξωτερικά Ιατρεία, προς το Κεντρικό Κτίριο και το ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων)».

«Εμείς προτείνουμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση συμβασιούχων. Και για να προσελκύσουμε προσωπικό αυξήσεις μισθών, κίνητρα, ένταξη στα ΒΑΕ. Πάντως ωραία ιδέα. Πως δεν το είχαμε σκεφθεί μέχρι τώρα», σχολιάζει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Σχετικά Άρθρα

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για την επέλαση του χιονιά – Τεράστια προβλήματα στους δρόμους της Αττικής

Freedompress

Θεσσαλονίκη: Καραμπόλα 3 οχημάτων – Τραυματίστηκε μια γυναίκα

Freedompress

Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Δεν ανοίγουν στις 10 Μαΐου

Freedompress

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο Παπανικολάου η 26χρονη που τραυματίστηκε στην έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη

Freedompress

Έγινε η πρώτη ανάσταση σε Κέρκυρα και Χίο -Τα δύο νησιά είναι παραδοσιακά τα πρώτα στα οποία τελείται η Ανάσταση

Freedompress

Βέροια: Νταλίκα πήρε φωτιά στην Εγνατία – Σώθηκε ο οδηγός

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα